Nabeschouwing Wolfsburg - Borussia Dortmund (0-2) || Bundesliga 2019/2020

Zaterdag 23 mei 2020 - 15:30 uur

In de Bundesliga 2019/2020 neemt Wolfsburg het zaterdag 23 mei 2020 om 15:30 uur in eigen huis op tegen Borussia Dortmund. De wedstrijd wordt gespeeld in Volkswagen Arena in Wolfsburg.

Via de Wolfsburg - Borussia Dortmund live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Wolfsburg - Borussia Dortmund (0-2)

Het Bundesliga duel tussen Wolfsburg en Borussia Dortmund is onder leiding van scheidsrechter Daniel Siebert geëindigd in een 0-2 overwinning voor Borussia Dortmund. Na 45 minuten stond er een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 0-2 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 32e minuut door R. Guerreiro, waarmee Borussia Dortmund met 0-1 de leiding nam. Borussia Dortmund vergrootte in de 78e minuut de voorsprong nadat het via een goal van A. Hakimi op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 82e minuut moest VfL Wolfsburg verder met een man minder nadat F. Klaus een rode kaart had gekregen. Het lukte Wolfsburg in het restant van de wedstrijd echter niet om hiervan te profiteren, want na de rode kaart werd er door beide ploegen niet meer gescoord.

Aan het einde van de tweede helft floot de arbiter af, waarmee de wedstrijd met 0-2 eindigde in een overwinning voor Borussia Dortmund.

LIVE Wolfsburg - Borussia Dortmund 0-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Wolfsburg - Borussia Dortmund teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

32' Doelpunt Borussia Dortmund Doelpunt R. Guerreiro met assist van T. Hazard Borussia Dortmund 0-1
46' Wissel Borussia Dortmund Wissel E. Can voor M. Hummels Borussia Dortmund
55' Gele kaart Borussia Dortmund Gele kaart voor T. Delaney Borussia Dortmund
61' Gele kaart VfL Wolfsburg Gele kaart voor D. Ginczek VfL Wolfsburg
64' Wissel VfL Wolfsburg Wissel J. Brekalo voor D. Ginczek VfL Wolfsburg
64' Wissel VfL Wolfsburg Wissel F. Klaus voor J. Roussillon VfL Wolfsburg
65' Wissel Borussia Dortmund Wissel J. Sancho voor J. Brandt Borussia Dortmund
66' Gele kaart VfL Wolfsburg Gele kaart voor J. Brooks VfL Wolfsburg
74' Gele kaart Borussia Dortmund Gele kaart voor T. Hazard Borussia Dortmund
78' Doelpunt Borussia Dortmund Doelpunt A. Hakimi met assist van J. Sancho Borussia Dortmund 0-2
79' Wissel Borussia Dortmund Wissel G. Reyna voor T. Hazard Borussia Dortmund
82' Rode kaart VfL Wolfsburg Rode kaart voor F. Klaus VfL Wolfsburg
83' Wissel Borussia Dortmund Wissel L. Balerdi voor T. Delaney Borussia Dortmund
83' Wissel Borussia Dortmund Wissel M. Schmelzer voor R. Guerreiro Borussia Dortmund
85' Wissel VfL Wolfsburg Wissel Joao Victor voor A. Mehmedi VfL Wolfsburg
86' Gele kaart VfL Wolfsburg Gele kaart voor M. Arnold VfL Wolfsburg
92' Gele kaart VfL Wolfsburg Gele kaart voor X. Schlager VfL Wolfsburg
Video hoogtepunten en samenvatting Wolfsburg - Borussia Dortmund
Opstellingen Wolfsburg - Borussia Dortmund
De opstellingen van Wolfsburg en Borussia Dortmund zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Wolfsburg gaat aantreden in een 4-4-2 formatie en Borussia Dortmund zal beginnen in een 3-4-2-1 opstelling.