Nabeschouwing Augsburg - Bayern München (2-1) || Bundesliga 2021/2022

Vrijdag 19 november 2021 - 20:30 uur

In de Bundesliga 2021/2022 neemt Augsburg het vrijdag 19 november 2021 om 20:30 uur in eigen huis op tegen Bayern München. De wedstrijd wordt gespeeld in WWK Arena in Augsburg.

Via de Augsburg - Bayern München live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Augsburg - Bayern München (2-1)

Het Bundesliga duel tussen Augsburg en Bayern München is onder leiding van scheidsrechter Daniel Siebert geëindigd in een 2-1 overwinning voor Augsburg. Na 45 minuten stond er een 2-1 tussenstand op het scorebord, wat later ook de eindstand bleek te zijn.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 23e minuut door M. Pedersen, waarmee FC Augsburg met 1-0 de leiding nam. FC Augsburg vergrootte in de 36e minuut de voorsprong nadat het via een goal van A. Hahn op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 38e minuut wist FC Bayern München de achterstand terug te brengen door de 2-1 te scoren via R. Lewandowski. Het bleek echter onvoldoende om een nederlaag te voorkomen, want FC Bayern München kwam hierna niet meer tot scoren.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Daniel Siebert, waardoor Augsburg dankzij een 2-1 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Augsburg - Bayern München 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Augsburg - Bayern München teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

23' Doelpunt FC Augsburg Doelpunt M. Pedersen FC Augsburg 1-0
36' Doelpunt FC Augsburg Doelpunt A. Hahn met assist van Iago FC Augsburg 2-0
38' Doelpunt FC Bayern München Doelpunt R. Lewandowski met assist van T. Muller FC Bayern München 2-1
45' Gele kaart FC Augsburg Gele kaart voor A. Hahn FC Augsburg
46' Gele kaart FC Bayern München Gele kaart voor L. Hernandez FC Bayern München
52' Wissel FC Bayern München Wissel A. Davies voor O. Richards FC Bayern München
52' Wissel FC Bayern München Wissel J. Musiala voor M. Sabitzer FC Bayern München
58' Wissel FC Augsburg Wissel R. Framberger voor D. Caligiuri FC Augsburg
69' Wissel FC Bayern München Wissel M. Choupo-Moting voor L. Sane FC Bayern München
74' Wissel FC Augsburg Wissel J. Moravek voor N. Dorsch FC Augsburg
74' Wissel FC Augsburg Wissel C. Gruezo voor M. Pedersen FC Augsburg
79' Gele kaart FC Augsburg Gele kaart voor R. Framberger FC Augsburg
82' Wissel FC Augsburg Wissel S. Cordova voor A. Zeqiri FC Augsburg
82' Wissel FC Augsburg Wissel F. Jensen voor A. Hahn FC Augsburg
87' Wissel FC Bayern München Wissel T. Nianzou voor B. Pavard FC Bayern München
91' Gele kaart FC Augsburg Gele kaart voor M. Weinzierl FC Augsburg
Video hoogtepunten en samenvatting Augsburg - Bayern München
Opstellingen Augsburg - Bayern München
De opstellingen van Augsburg en Bayern München zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Augsburg gaat aantreden in een 4-4-2 formatie en Bayern München zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Coach Markus Weinzierl
Coach Dino Toppmöller
Voorbeschouwing Augsburg - Bayern München

Augsburg en Bayern München treffen elkaar in de 12e speelronde van de Bundesliga van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Daniel Siebert en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Augsburg en Bayern München in de Bundesliga vond plaats op 22 mei 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Bayern München. Op basis van de afgelopen 20 duels tussen beide teams is Bayern München favoriet. 16 keer wist de ploeg van Augsburg te winnen, tegenover 2 winstpartijen voor Augsburg. 2 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Augsburg 2
Winst Bayern München 16
Totaal 20

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Augsburg op een 16e positie staat, terwijl we Bayern München terugvinden op de 1e plaats.