Nabeschouwing Bayer Leverkusen - Hertha BSC (2-1) || Bundesliga 2021/2022

Zaterdag 2 april 2022 - 15:30 uur

In de Bundesliga 2021/2022 neemt Bayer Leverkusen het zaterdag 2 april 2022 om 15:30 uur in eigen huis op tegen Hertha BSC. De wedstrijd wordt gespeeld in BayArena in Leverkusen.

Via de Bayer Leverkusen - Hertha BSC live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Bayer Leverkusen - Hertha BSC (2-1)

Het Bundesliga duel tussen Bayer Leverkusen en Hertha BSC is onder leiding van scheidsrechter Matthias Jöllenbeck geëindigd in een 2-1 overwinning voor Bayer Leverkusen. Na 45 minuten stond er een 2-1 tussenstand op het scorebord, wat later ook de eindstand bleek te zijn.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 35e minuut door L. Alario, waarmee Bayer 04 Leverkusen met 1-0 de leiding nam. Bayer 04 Leverkusen vergrootte in de 40e minuut de voorsprong nadat het via een goal van K. Bellarabi op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 42e minuut wist Hertha BSC de achterstand terug te brengen door de 2-1 te scoren via V. Darida. Het bleek echter onvoldoende om een nederlaag te voorkomen, want Hertha BSC kwam hierna niet meer tot scoren.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Matthias Jöllenbeck, waardoor Bayer Leverkusen dankzij een 2-1 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Bayer Leverkusen - Hertha BSC 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Bayer Leverkusen - Hertha BSC teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

16' Wissel Hertha BSC Wissel M. Lotka voor A. Schwolow Hertha BSC
35' Doelpunt Bayer 04 Leverkusen Doelpunt L. Alario met assist van M. Diaby Bayer 04 Leverkusen 1-0
40' Doelpunt Bayer 04 Leverkusen Doelpunt K. Bellarabi met assist van M. Diaby Bayer 04 Leverkusen 2-0
41' Gele kaart Hertha BSC Gele kaart voor K. Boateng Hertha BSC
42' Doelpunt Hertha BSC Doelpunt V. Darida met assist van M. Mittelstadt Hertha BSC 2-1
46' Wissel Hertha BSC Wissel L. Gechter voor S. Serdar Hertha BSC
64' Wissel Hertha BSC Wissel M. Richter voor N. Stark Hertha BSC
65' Wissel Hertha BSC Wissel M. Winkler voor M. Mittelstadt Hertha BSC
65' Wissel Bayer 04 Leverkusen Wissel E. Palacios voor C. Aranguiz Bayer 04 Leverkusen
65' Wissel Bayer 04 Leverkusen Wissel P. Schick voor L. Alario Bayer 04 Leverkusen
65' Wissel Bayer 04 Leverkusen Wissel S. Azmoun voor K. Bellarabi Bayer 04 Leverkusen
73' Wissel Bayer 04 Leverkusen Wissel P. Hincapie voor M. Bakker Bayer 04 Leverkusen
75' Wissel Hertha BSC Wissel D. Selke voor I. Belfodil Hertha BSC
Video hoogtepunten en samenvatting Bayer Leverkusen - Hertha BSC
Opstellingen Bayer Leverkusen - Hertha BSC
De opstellingen van Bayer Leverkusen en Hertha BSC zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Bayer Leverkusen gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Hertha BSC zal beginnen in een 4-1-4-1 opstelling.
Formatie 4-1-4-1
Coach Felix Magath
Voorbeschouwing Bayer Leverkusen - Hertha BSC

Bayer Leverkusen en Hertha BSC treffen elkaar in de 28e speelronde van de Bundesliga van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Matthias Jöllenbeck en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Bayer Leverkusen en Hertha BSC in de Bundesliga vond plaats op 7 november 2021 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 29 duels tussen beide ploegen is Bayer Leverkusen favoriet. De thuisploeg wist 13 keer te winnen, terwijl Hertha BSC slechts 10 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 6 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Bayer Leverkusen 13
Winst Hertha BSC 10
Gelijkspel 6
Totaal 29

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Bayer Leverkusen op een 3e positie staat, terwijl we Hertha BSC terugvinden op de 16e plaats.