Nabeschouwing Borussia Dortmund - Hertha BSC (2-1) || Bundesliga 2021/2022

Zaterdag 14 mei 2022 - 15:30 uur



In de Bundesliga 2021/2022 neemt Borussia Dortmund het zaterdag 14 mei 2022 om 15:30 uur in eigen huis op tegen Hertha BSC. De wedstrijd wordt gespeeld in SIGNAL IDUNA PARK in Dortmund.

Via de Borussia Dortmund - Hertha BSC live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Borussia Dortmund - Hertha BSC (2-1)

Het Bundesliga duel tussen Borussia Dortmund en Hertha BSC is onder leiding van scheidsrechter Tobias Stieler geëindigd in een 2-1 overwinning voor Borussia Dortmund. Na 45 minuten stond er een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Een penalty zorgde voor de openingsgoal na 18 minuten. I. Belfodil maakte dankbaar gebruik van deze uitgelezen kans en zette daarmee Hertha BSC vanaf 11 meter op een 0-1 voorsprong. Een benutte penalty van E. Haaland in de 68e minuut zorgde er even later voor dat Borussia Dortmund weer op gelijke hoogte kwam te staan: 1-1. In de 84e minuut zette Y. Moukoko zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Borussia Dortmund de leiding in de wedstrijd nam. Het bleek uiteindelijk het beslissende doelpunt van de wedstrijd te zijn, want beide teams wisten hierna niet meer tot scoren te komen.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Tobias Stieler, waardoor Borussia Dortmund dankzij een 2-1 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

Wedstrijdstatistieken Borussia Dortmund - Hertha BSC
Goals
2
1
Balbezit
74%
26%
Gele kaarten
0
2
Schoten totaal
9
4
Schoten op doel
2
1
Aanvallen
165
66
Gevaarlijke aanvallen
56
28
Passes
699
238
Overtredingen
9
16
Buitenspel
1
2
Corners
3
1
Wissels
4
5
LIVE Borussia Dortmund - Hertha BSC 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Borussia Dortmund - Hertha BSC teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
18' Penalty Hertha BSC Penalty I. Belfodil Hertha BSC 0-1
46' Wissel Hertha BSC Wissel M. Richter voor J. Ekkelenkamp Hertha BSC
46' Wissel Borussia Dortmund Wissel J. Bynoe-Gittens voor E. Can Borussia Dortmund
56' Wissel Hertha BSC Wissel V. Darida voor S. Serdar Hertha BSC
65' Wissel Hertha BSC Wissel F. Bjorkan voor M. Mittelstadt Hertha BSC
66' Gele kaart Hertha BSC Gele kaart voor S. Ascacibar Hertha BSC
66' Gele kaart Hertha BSC Gele kaart voor M. Plattenhardt Hertha BSC
68' Penalty Borussia Dortmund Penalty E. Haaland Borussia Dortmund 1-1
82' Wissel Borussia Dortmund Wissel M. Pongracic voor D. Zagadou Borussia Dortmund
83' Wissel Borussia Dortmund Wissel Y. Moukoko voor A. Witsel Borussia Dortmund
84' Doelpunt Borussia Dortmund Doelpunt Y. Moukoko met assist van J. Bellingham Borussia Dortmund 2-1
88' Wissel Hertha BSC Wissel S. Jovetic voor S. Ascacibar Hertha BSC
88' Wissel Hertha BSC Wissel K. Boateng voor F. Bjorkan Hertha BSC
91' Wissel Borussia Dortmund Wissel Reinier voor E. Haaland Borussia Dortmund
Video hoogtepunten en samenvatting Borussia Dortmund - Hertha BSC
Opstellingen Borussia Dortmund - Hertha BSC
De opstellingen van Borussia Dortmund en Hertha BSC zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Borussia Dortmund gaat aantreden in een 3-4-2-1 formatie en Hertha BSC zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Formatie 3-4-2-1
Coach Marco Rose
Wissels Borussia Dortmund
# Speler Pos.
25 Luca Unbehaun K
34 Marin Pongracic V
24 Thomas Meunier V
14 Nico Schulz V
30 Felix Passlack M
44 Manuel Pherai M
43 Jamie Bynoe-Gittens M
20 Reinier Jesus Carvalho M
18 Youssoufa Moukoko A
Voorbeschouwing Borussia Dortmund - Hertha BSC

Borussia Dortmund en Hertha BSC treffen elkaar in de 34e speelronde van de Bundesliga van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Tobias Stieler en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Borussia Dortmund en Hertha BSC in de Bundesliga vond plaats op 18 december 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Hertha BSC. Op basis van de afgelopen 29 duels tussen beide ploegen is Borussia Dortmund favoriet. De thuisploeg wist 14 keer te winnen, terwijl Hertha BSC slechts 7 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 8 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Resultaat Aantal
Winst Borussia Dortmund 14
Winst Hertha BSC 7
Gelijkspel 8
Totaal 29

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Borussia Dortmund op een 2e positie staat, terwijl we Hertha BSC terugvinden op de 15e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is bewolkt.

Tags
Borussia Dortmund - Hertha BSC Opstelling Borussia Dortmund Opstelling Hertha BSC Live Borussia Dortmund - Hertha BSC Live Borussia Dortmund - Hertha BSC kijken Borussia Dortmund - Hertha BSC kijken Live Borussia Dortmund - Hertha BSC stream Borussia Dortmund - Hertha BSC Fox Sports Nabeschouwing Borussia Dortmund - Hertha BSC Uitslag Borussia Dortmund - Hertha BSC Statistieken Borussia Dortmund - Hertha BSC Bundesliga 2021/2022 Borussia Dortmund - Hertha BSC wedden Borussia Dortmund - Hertha BSC gokken Borussia Dortmund - Hertha BSC Unibet