Nabeschouwing Borussia Dortmund - Union Berlin (4-2) || Bundesliga 2021/2022

Zondag 19 september 2021 - 17:30 uur

In de Bundesliga 2021/2022 neemt Borussia Dortmund het zondag 19 september 2021 om 17:30 uur in eigen huis op tegen Union Berlin. De wedstrijd wordt gespeeld in SIGNAL IDUNA PARK in Dortmund.

Via de Borussia Dortmund - Union Berlin live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Borussia Dortmund - Union Berlin (4-2)

Het Bundesliga duel tussen Borussia Dortmund en Union Berlin is onder leiding van scheidsrechter Sven Jablonski geëindigd in een 4-2 overwinning voor Borussia Dortmund. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 2-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 4-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 10e minuut door R. Guerreiro, waarmee Borussia Dortmund met 1-0 de leiding nam. Borussia Dortmund vergrootte in de 24e minuut de voorsprong nadat het via een goal van E. Haaland op een 2-0 voorsprong kwam te staan. Een eigen doelpunt van M. Friedrich zorgde ervoor dat Borussia Dortmund in de 52e minuut op 3-0 kwam te staan.

M. Kruse zette FC Union Berlin even later op 3-1 nadat hij een door scheidsrechter Sven Jablonski toegekende penalty wist te benutten. In de 81e minuut kwam FC Union Berlin weer dichterbij, nadat A. Voglsammer de stand terug wist te brengen naar 3-2. Het laatste doelpunt van de wedstrijd werd gescoord in de 83e minuut en kwam op naam te staan van Borussia Dortmund speler E. Haaland, die daarmee tekende voor de 4-2.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Sven Jablonski en eindigde de wedstrijd dus met een 4-2 stand in het voordeel van Borussia Dortmund.

LIVE Borussia Dortmund - Union Berlin 4-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Borussia Dortmund - Union Berlin teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

10' Doelpunt Borussia Dortmund Doelpunt R. Guerreiro Borussia Dortmund 1-0
15' Gele kaart FC Union Berlin Gele kaart voor M. Friedrich FC Union Berlin
24' Doelpunt Borussia Dortmund Doelpunt E. Haaland met assist van T. Meunier Borussia Dortmund 2-0
50' Gele kaart Borussia Dortmund Gele kaart voor M. Hummels Borussia Dortmund
50' Gele kaart FC Union Berlin Gele kaart voor N. Giesselmann FC Union Berlin
52' Eigen doelpunt Borussia Dortmund Eigen doelpunt M. Friedrich Borussia Dortmund 3-0
55' Wissel FC Union Berlin Wissel K. Behrens voor T. Awoniyi FC Union Berlin
55' Wissel FC Union Berlin Wissel C. Teuchert voor L. Oztunali FC Union Berlin
57' Gele kaart Borussia Dortmund Gele kaart voor A. Witsel Borussia Dortmund
57' Penalty FC Union Berlin Penalty M. Kruse FC Union Berlin 3-1
71' Wissel FC Union Berlin Wissel G. Haraguchi voor R. Khedira FC Union Berlin
73' Wissel Borussia Dortmund Wissel M. Wolf voor D. Malen Borussia Dortmund
77' Wissel FC Union Berlin Wissel K. Endo voor T. Baumgartl FC Union Berlin
77' Wissel FC Union Berlin Wissel A. Voglsammer voor M. Kruse FC Union Berlin
81' Doelpunt FC Union Berlin Doelpunt A. Voglsammer met assist van N. Giesselmann FC Union Berlin 3-2
83' Doelpunt Borussia Dortmund Doelpunt E. Haaland met assist van M. Hummels Borussia Dortmund 4-2
84' Wissel Borussia Dortmund Wissel T. Hazard voor M. Dahoud Borussia Dortmund
89' Wissel Borussia Dortmund Wissel M. Pongracic voor M. Hummels Borussia Dortmund
89' Wissel Borussia Dortmund Wissel Y. Moukoko voor M. Reus Borussia Dortmund
91' Gele kaart FC Union Berlin Gele kaart voor J. Ryerson FC Union Berlin
Video hoogtepunten en samenvatting Borussia Dortmund - Union Berlin
Opstellingen Borussia Dortmund - Union Berlin
De opstellingen van Borussia Dortmund en Union Berlin zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Borussia Dortmund gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Union Berlin zal beginnen in een 3-4-1-2 opstelling.