Nabeschouwing Greuther Fürth - Borussia Dortmund (1-3) || Bundesliga 2021/2022

Zaterdag 7 mei 2022 - 15:30 uur

In de Bundesliga 2021/2022 neemt Greuther Fürth het zaterdag 7 mei 2022 om 15:30 uur in eigen huis op tegen Borussia Dortmund. De wedstrijd wordt gespeeld in Sportpark Ronhof Thomas Sommer in Fürth.

Via de Greuther Fürth - Borussia Dortmund live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Greuther Fürth - Borussia Dortmund (1-3)

Het Bundesliga duel tussen Greuther Fürth en Borussia Dortmund is onder leiding van scheidsrechter Christian Dingert geëindigd in een 1-3 overwinning voor Borussia Dortmund. Na 45 minuten stond er een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-3 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 26e minuut door J. Brandt, waarmee Borussia Dortmund met 0-1 de leiding nam. SpVgg Greuther Fürth kwam in de 70e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van J. Ngankam, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 72e minuut zette J. Brandt zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee Borussia Dortmund de leiding in de wedstrijd nam.

Na 77 minuten werd de voorsprong voor Borussia Dortmund vergroot nadat F. Passlack de 1-3 wist te scoren.

Hierna blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 1-3 winst voor Borussia Dortmund.

LIVE Greuther Fürth - Borussia Dortmund 1-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Greuther Fürth - Borussia Dortmund teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

26' Doelpunt Borussia Dortmund Doelpunt J. Brandt Borussia Dortmund 0-1
51' Gele kaart SpVgg Greuther Fürth Gele kaart voor T. Tillman SpVgg Greuther Fürth
68' Wissel Borussia Dortmund Wissel F. Passlack voor M. Wolf Borussia Dortmund
68' Wissel Borussia Dortmund Wissel N. Schulz voor R. Guerreiro Borussia Dortmund
70' Doelpunt SpVgg Greuther Fürth Doelpunt J. Ngankam met assist van B. Hrgota SpVgg Greuther Fürth 1-1
71' Wissel SpVgg Greuther Fürth Wissel J. Green voor T. Raschl SpVgg Greuther Fürth
71' Wissel SpVgg Greuther Fürth Wissel M. Bauer voor S. Asta SpVgg Greuther Fürth
72' Doelpunt Borussia Dortmund Doelpunt J. Brandt met assist van N. Schulz Borussia Dortmund 1-2
77' Doelpunt Borussia Dortmund Doelpunt F. Passlack met assist van M. Reus Borussia Dortmund 1-3
78' Wissel SpVgg Greuther Fürth Wissel P. Seguin voor T. Tillman SpVgg Greuther Fürth
82' Gele kaart Borussia Dortmund Gele kaart voor M. Akanji Borussia Dortmund
84' VAR: Afgekeurd doelpunt J. Bellingham Afgekeurd doelpunt vanwege buitenspel J. Bellingham Borussia Dortmund
86' Wissel Borussia Dortmund Wissel Y. Moukoko voor E. Haaland Borussia Dortmund
87' Wissel SpVgg Greuther Fürth Wissel D. Abiama voor J. Ngankam SpVgg Greuther Fürth
87' Wissel SpVgg Greuther Fürth Wissel J. Dudziak voor M. Christiansen SpVgg Greuther Fürth
92' Wissel Borussia Dortmund Wissel I. Pherai voor M. Reus Borussia Dortmund
Video hoogtepunten en samenvatting Greuther Fürth - Borussia Dortmund
Opstellingen Greuther Fürth - Borussia Dortmund
De opstellingen van Greuther Fürth en Borussia Dortmund zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Greuther Fürth gaat aantreden in een 3-1-4-2 formatie en Borussia Dortmund zal beginnen in een 3-4-2-1 opstelling.