Nabeschouwing Hertha BSC - Mainz 05 (1-2) || Bundesliga 2021/2022

Zaterdag 7 mei 2022 - 18:30 uur

In de Bundesliga 2021/2022 neemt Hertha BSC het zaterdag 7 mei 2022 om 18:30 uur in eigen huis op tegen Mainz 05. De wedstrijd wordt gespeeld in Olympiastadion Berlin in Berlin.

Via de Hertha BSC - Mainz 05 live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Hertha BSC - Mainz 05 (1-2)

Het Bundesliga duel tussen Hertha BSC en Mainz 05 is onder leiding van scheidsrechter Patrick Ittrich geëindigd in een 1-2 overwinning voor Mainz 05. Na 45 minuten stond er een 1-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-2 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 25e minuut door S. Widmer, waarmee FSV Mainz 05 met 0-1 de leiding nam. Een benutte penalty van D. Selke in de 50e minuut zorgde er even later voor dat Hertha BSC weer op gelijke hoogte kwam te staan: 1-1. In de 81e minuut zette S. Bell zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee FSV Mainz 05 de leiding in de wedstrijd nam. Het bleek uiteindelijk het beslissende doelpunt van de wedstrijd te zijn, want beide teams wisten hierna niet meer tot scoren te komen.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Patrick Ittrich, waardoor Mainz 05 dankzij een 1-2 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Hertha BSC - Mainz 05 1-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Hertha BSC - Mainz 05 teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

25' Doelpunt FSV Mainz 05 Doelpunt S. Widmer met assist van K. Onisiwo FSV Mainz 05 0-1
33' VAR: Afgekeurd doelpunt A. Stach Afgekeurd doelpunt vanwege buitenspel A. Stach FSV Mainz 05
49' Gele kaart FSV Mainz 05 Gele kaart voor B. Svensson FSV Mainz 05
50' Penalty Hertha BSC Penalty D. Selke Hertha BSC 1-1
56' Gele kaart Hertha BSC Gele kaart voor M. Dardai Hertha BSC
63' Wissel FSV Mainz 05 Wissel J. Boetius voor L. Barreiro FSV Mainz 05
65' Gele kaart FSV Mainz 05 Gele kaart voor A. Martin FSV Mainz 05
67' Wissel Hertha BSC Wissel I. Belfodil voor S. Serdar Hertha BSC
67' Wissel Hertha BSC Wissel M. Mittelstadt voor K. Boateng Hertha BSC
78' Wissel Hertha BSC Wissel F. Bjorkan voor M. Dardai Hertha BSC
78' Wissel FSV Mainz 05 Wissel M. Ingvartsen voor J. Burkardt FSV Mainz 05
80' Gele kaart Hertha BSC Gele kaart voor V. Darida Hertha BSC
81' Doelpunt FSV Mainz 05 Doelpunt S. Bell met assist van A. Stach FSV Mainz 05 1-2
88' Wissel Hertha BSC Wissel L. Wollschlager voor V. Darida Hertha BSC
88' Gele kaart Hertha BSC Gele kaart voor S. Ascacibar Hertha BSC
92' Wissel FSV Mainz 05 Wissel N. Tauer voor A. Stach FSV Mainz 05
Video hoogtepunten en samenvatting Hertha BSC - Mainz 05
Opstellingen Hertha BSC - Mainz 05
De opstellingen van Hertha BSC en Mainz 05 zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Hertha BSC gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Mainz 05 zal beginnen in een 3-5-2 opstelling.
Coach Bo Svensson
Voorbeschouwing Hertha BSC - Mainz 05

Hertha BSC en Mainz 05 treffen elkaar in de 33e speelronde van de Bundesliga van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Patrick Ittrich en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Hertha BSC en Mainz 05 in de Bundesliga vond plaats op 14 december 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Mainz 05. Op basis van de afgelopen 25 duels tussen beide teams is Mainz 05 favoriet. 9 keer wist de ploeg van Hertha BSC te winnen, tegenover 7 winstpartijen voor Hertha BSC. 9 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Hertha BSC 7
Winst Mainz 05 9
Gelijkspel 9
Totaal 25

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Hertha BSC op een 15e positie staat, terwijl we Mainz 05 terugvinden op de 9e plaats.