Nabeschouwing Hoffenheim - Augsburg (3-1) || Bundesliga 2021/2022

Zaterdag 8 januari 2022 - 15:30 uur

In de Bundesliga 2021/2022 neemt Hoffenheim het zaterdag 8 januari 2022 om 15:30 uur in eigen huis op tegen Augsburg. De wedstrijd wordt gespeeld in PreZero Arena in Sinsheim.

Via de Hoffenheim - Augsburg live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Hoffenheim - Augsburg (3-1)

Het Bundesliga duel tussen Hoffenheim en Augsburg is onder leiding van scheidsrechter Benjamin Cortus geëindigd in een 3-1 overwinning voor Hoffenheim. Na 45 minuten stond er een 2-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. FC Augsburg kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 0-1 voor sprong in de 5e minuut, dankzij een goal van M. Gregoritsch. TSG Hoffenheim kwam in de 38e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van I. Bebou, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 44e minuut zette I. Bebou zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee TSG Hoffenheim de leiding in de wedstrijd nam.

Na 93 minuten werd de voorsprong voor TSG Hoffenheim vergroot nadat D. Raum de 3-1 wist te scoren.

Even later blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 3-1 winst voor Hoffenheim.

LIVE Hoffenheim - Augsburg 3-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Hoffenheim - Augsburg teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

1' VAR: Afgekeurd doelpunt M. Dabour Afgekeurd doelpunt vanwege hands M. Dabour TSG Hoffenheim
5' Doelpunt FC Augsburg Doelpunt M. Gregoritsch met assist van A. Maier FC Augsburg 0-1
37' Wissel TSG Hoffenheim Wissel K. Akpoguma voor P. Kaderabek TSG Hoffenheim
38' Doelpunt TSG Hoffenheim Doelpunt I. Bebou met assist van D. Raum TSG Hoffenheim 1-1
44' Doelpunt TSG Hoffenheim Doelpunt I. Bebou met assist van K. Akpoguma TSG Hoffenheim 2-1
60' Wissel FC Augsburg Wissel F. Niederlechner voor M. Gregoritsch FC Augsburg
60' Wissel FC Augsburg Wissel R. Pepi voor A. Zeqiri FC Augsburg
67' Wissel FC Augsburg Wissel J. Moravek voor A. Maier FC Augsburg
67' Wissel FC Augsburg Wissel N. Sarenren-Bazee voor R. Vargas FC Augsburg
72' Wissel TSG Hoffenheim Wissel G. Rutter voor M. Dabbur TSG Hoffenheim
72' Wissel TSG Hoffenheim Wissel A. Stiller voor I. Bebou TSG Hoffenheim
75' Gele kaart TSG Hoffenheim Gele kaart voor C. Baumgartner TSG Hoffenheim
83' Wissel FC Augsburg Wissel D. Caligiuri voor J. Gouweleeuw FC Augsburg
90' Wissel TSG Hoffenheim Wissel S. Adamyan voor A. Kramaric TSG Hoffenheim
93' Doelpunt TSG Hoffenheim Doelpunt D. Raum TSG Hoffenheim 3-1
Video hoogtepunten en samenvatting Hoffenheim - Augsburg
Opstellingen Hoffenheim - Augsburg
De opstellingen van Hoffenheim en Augsburg zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Hoffenheim gaat aantreden in een 3-1-4-2 formatie en Augsburg zal beginnen in een 4-2-2-2 opstelling.
Formatie 3-1-4-2
Coach Sebastian Hoeneß
Formatie 4-2-2-2
Coach Markus Weinzierl
Voorbeschouwing Hoffenheim - Augsburg

Hoffenheim en Augsburg treffen elkaar in de 18e speelronde van de Bundesliga van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Benjamin Cortus en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Hoffenheim en Augsburg in de Bundesliga vond plaats op 14 augustus 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Hoffenheim. Op basis van de afgelopen 21 duels tussen beide ploegen is Hoffenheim favoriet. De thuisploeg wist 12 keer te winnen, terwijl Augsburg slechts 5 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 4 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Hoffenheim 12
Winst Augsburg 5
Totaal 21

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Hoffenheim op een 5e positie staat, terwijl we Augsburg terugvinden op de 15e plaats.