Nabeschouwing Köln - Mainz 05 (3-2) || Bundesliga 2021/2022

Zaterdag 9 april 2022 - 15:30 uur

In de Bundesliga 2021/2022 neemt Köln het zaterdag 9 april 2022 om 15:30 uur in eigen huis op tegen Mainz 05. De wedstrijd wordt gespeeld in RheinEnergieStadion in Cologne.

Via de Köln - Mainz 05 live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Köln - Mainz 05 (3-2)

Het Bundesliga duel tussen Köln en Mainz 05 is onder leiding van scheidsrechter Martin Petersen geëindigd in een 3-2 overwinning voor Köln. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 14e minuut door J. Burkardt, waarmee FSV Mainz 05 met 0-1 de leiding nam. FSV Mainz 05 vergrootte in de 55e minuut de voorsprong nadat het via een goal van K. Onisiwo op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 60e minuut wist FC Köln de achterstand terug te brengen door de 1-2 te scoren via E. Skhiri.

Na 78 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat D. Ljubicic de 2-2 maakte voor FC Köln. Hierdoor volgde voor beide ploegen en het publiek nog een spannende slotfase. Zo leek de wedstrijd te gaan eindigen in een gelijkspel. Het was uiteindelijk FC Köln dat in de 82e minuut toch nog langszij wist te komen, nadat L. Kilian de 3-2 wist te scoren en hiermee tevens matchwinnaar werd.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Martin Petersen en eindigde de wedstrijd dus met een 3-2 stand in het voordeel van Köln.

LIVE Köln - Mainz 05 3-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Köln - Mainz 05 teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

14' Doelpunt FSV Mainz 05 Doelpunt J. Burkardt met assist van A. Hack FSV Mainz 05 0-1
34' Gele kaart FC Köln Gele kaart voor J. Chabot FC Köln
36' Gele kaart FSV Mainz 05 Gele kaart voor A. Martin FSV Mainz 05
46' Wissel FSV Mainz 05 Wissel D. Nemeth voor A. Hack FSV Mainz 05
55' Doelpunt FSV Mainz 05 Doelpunt K. Onisiwo met assist van D. Kohr FSV Mainz 05 0-2
58' Wissel FC Köln Wissel D. Ljubicic voor J. Horn FC Köln
58' Wissel FC Köln Wissel S. Ozcan voor O. Duda FC Köln
58' Wissel FC Köln Wissel L. Schaub voor F. Kainz FC Köln
60' Doelpunt FC Köln Doelpunt E. Skhiri met assist van A. Modeste FC Köln 1-2
65' Gele kaart FSV Mainz 05 Gele kaart voor A. Stach FSV Mainz 05
78' Doelpunt FC Köln Doelpunt D. Ljubicic FC Köln 2-2
79' Gele kaart FC Köln Gele kaart voor A. Modeste FC Köln
82' Doelpunt FC Köln Doelpunt L. Kilian FC Köln 3-2
83' Wissel FSV Mainz 05 Wissel Lee Jae-Sung voor J. Boetius FSV Mainz 05
84' Wissel FC Köln Wissel T. Lemperle voor M. Uth FC Köln
86' Wissel FSV Mainz 05 Wissel D. Brosinski voor S. Widmer FSV Mainz 05
86' Wissel FSV Mainz 05 Wissel K. Stoger voor D. Kohr FSV Mainz 05
86' Wissel FSV Mainz 05 Wissel M. Ingvartsen voor J. Burkardt FSV Mainz 05
Video hoogtepunten en samenvatting Köln - Mainz 05
Opstellingen Köln - Mainz 05
De opstellingen van Köln en Mainz 05 zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Köln gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Mainz 05 zal beginnen in een 3-4-3 opstelling.
Coach Steffen Baumgart
Formatie 3-4-3
Coach Bo Svensson
Voorbeschouwing Köln - Mainz 05

Köln en Mainz 05 treffen elkaar in de 29e speelronde van de Bundesliga van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Martin Petersen en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Köln en Mainz 05 in de Bundesliga vond plaats op 21 november 2021 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 21 duels tussen beide teams is Mainz 05 favoriet. 8 keer wist de ploeg van Köln te winnen, tegenover 6 winstpartijen voor Köln. 7 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Köln 6
Winst Mainz 05 8
Gelijkspel 7
Totaal 21

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Köln op een 8e positie staat, terwijl we Mainz 05 terugvinden op de 10e plaats.