Nabeschouwing Red Bull Leipzig - Hertha BSC (6-0) || Bundesliga 2021/2022

Zaterdag 25 september 2021 - 15:30 uur

In de Bundesliga 2021/2022 neemt Red Bull Leipzig het zaterdag 25 september 2021 om 15:30 uur in eigen huis op tegen Hertha BSC. De wedstrijd wordt gespeeld in Red Bull Arena in Leipzig.

Via de Red Bull Leipzig - Hertha BSC live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Red Bull Leipzig - Hertha BSC (6-0)

Het Bundesliga duel tussen Red Bull Leipzig en Hertha BSC is onder leiding van scheidsrechter Sascha Stegemann geëindigd in een 6-0 overwinning voor Red Bull Leipzig. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 3-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 6-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 16e minuut door C. Nkunku, waarmee RB Leipzig met 1-0 de leiding nam. RB Leipzig vergrootte in de 23e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Y. Poulsen op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 48e minuut volgde een derde treffer van RB Leipzig, waarmee N. Mukiele zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette.

E. Forsberg zette RB Leipzig even later op 4-0 nadat hij een door scheidsrechter Sascha Stegemann toegekende penalty wist te benutten. De 5-0 voor RB Leipzig volgde even later in de 70e minuut nadat C. Nkunku namens zijn team opnieuw wist te scoren. Het laatste doelpunt van de wedstrijd werd gescoord in de 77e minuut en kwam op naam te staan van RB Leipzig speler A. Haidara, die daarmee tekende voor de 6-0.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Sascha Stegemann en eindigde de wedstrijd dus met een 6-0 stand in het voordeel van Red Bull Leipzig, dat daarmee een zeer ruime overwinning boekte.

LIVE Red Bull Leipzig - Hertha BSC 6-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Red Bull Leipzig - Hertha BSC teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

16' Doelpunt RB Leipzig Doelpunt C. Nkunku met assist van L. Klostermann RB Leipzig 1-0
23' Doelpunt RB Leipzig Doelpunt Y. Poulsen met assist van C. Nkunku RB Leipzig 2-0
25' Gele kaart Hertha BSC Gele kaart voor V. Darida Hertha BSC
36' VAR: Afgekeurd doelpunt L. Klostermann Afgekeurd doelpunt vanwege buitenspel L. Klostermann RB Leipzig
48' Doelpunt RB Leipzig Doelpunt N. Mukiele met assist van Angelino RB Leipzig 3-0
46' Wissel Hertha BSC Wissel D. Jastrzembski voor V. Darida Hertha BSC
55' Wissel RB Leipzig Wissel M. Simakan voor J. Gvardiol RB Leipzig
59' Gele kaart Hertha BSC Gele kaart voor N. Stark Hertha BSC
59' Wissel Hertha BSC Wissel M. Richter voor J. Ekkelenkamp Hertha BSC
59' Wissel Hertha BSC Wissel I. Belfodil voor D. Selke Hertha BSC
60' Penalty RB Leipzig Penalty E. Forsberg RB Leipzig 4-0
62' Gele kaart RB Leipzig Gele kaart voor N. Mukiele RB Leipzig
65' Wissel RB Leipzig Wissel A. Silva voor Y. Poulsen RB Leipzig
65' Wissel RB Leipzig Wissel K. Laimer voor K. Kampl RB Leipzig
65' Wissel RB Leipzig Wissel B. Brobbey voor E. Forsberg RB Leipzig
70' Doelpunt RB Leipzig Doelpunt C. Nkunku RB Leipzig 5-0
74' Wissel RB Leipzig Wissel B. Henrichs voor C. Nkunku RB Leipzig
77' Doelpunt RB Leipzig Doelpunt A. Haidara met assist van B. Brobbey RB Leipzig 6-0
83' Wissel Hertha BSC Wissel K. Piatek voor S. Serdar Hertha BSC
85' Gele kaart Hertha BSC Gele kaart voor M. Plattenhardt Hertha BSC
Video hoogtepunten en samenvatting Red Bull Leipzig - Hertha BSC
Opstellingen Red Bull Leipzig - Hertha BSC
De opstellingen van Red Bull Leipzig en Hertha BSC zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Red Bull Leipzig gaat aantreden in een 3-4-2-1 formatie en Hertha BSC zal beginnen in een 3-4-2-1 opstelling.
Formatie 3-4-2-1
Coach Jesse Marsch
Coach Pál Dárdai
Voorbeschouwing Red Bull Leipzig - Hertha BSC

Red Bull Leipzig en Hertha BSC treffen elkaar in de 6e speelronde van de Bundesliga van het seizoen 2021/2022. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Sascha Stegemann en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Red Bull Leipzig en Hertha BSC in de Bundesliga vond plaats op 21 februari 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Red Bull Leipzig. Op basis van de afgelopen 10 duels tussen beide ploegen is Red Bull Leipzig favoriet. De thuisploeg wist 8 keer te winnen, terwijl Hertha BSC slechts 1 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 1 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Red Bull Leipzig 8
Winst Hertha BSC 1
Totaal 10

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Red Bull Leipzig op een 12e positie staat, terwijl we Hertha BSC terugvinden op de 9e plaats.