Nabeschouwing Bayer Leverkusen - Freiburg (2-3) || Bundesliga 2022/2023

Zaterdag 3 september 2022 - 15:30 uur

In de Bundesliga 2022/2023 neemt Bayer Leverkusen het zaterdag 3 september 2022 om 15:30 uur in eigen huis op tegen Freiburg. De wedstrijd wordt gespeeld in BayArena in Leverkusen.

Via de Bayer Leverkusen - Freiburg live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Bayer Leverkusen - Freiburg (2-3)

Het Bundesliga duel tussen Bayer Leverkusen en Freiburg is onder leiding van scheidsrechter Sascha Stegemann geëindigd in een 2-3 overwinning voor Freiburg. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-3 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 16e minuut door K. Demirbay, waarmee Bayer 04 Leverkusen met 1-0 de leiding nam. SC Freiburg kwam in de 48e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van M. Ginter, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 51e minuut zette M. Gregoritsch zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee SC Freiburg de leiding in de wedstrijd nam.

Na 65 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat P. Schick de 2-2 maakte voor Bayer 04 Leverkusen. Zo leek de wedstrijd te gaan eindigen in een gelijkspel. Het was uiteindelijk SC Freiburg dat in de 72e minuut toch nog langszij wist te komen, nadat R. Doan de 2-3 wist te scoren en hiermee tevens matchwinnaar werd.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Sascha Stegemann en eindigde de wedstrijd dus met een 2-3 stand in het voordeel van Freiburg.

LIVE Bayer Leverkusen - Freiburg 2-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Bayer Leverkusen - Freiburg teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

5' Gele kaart Bayer 04 Leverkusen Gele kaart voor J. Tah Bayer 04 Leverkusen
9' Wissel SC Freiburg Wissel Jeong Woo-Yeong voor R. Sallai SC Freiburg
16' Doelpunt Bayer 04 Leverkusen Doelpunt K. Demirbay Bayer 04 Leverkusen 1-0
34' Gele kaart SC Freiburg Gele kaart voor N. Hofler SC Freiburg
46' Wissel SC Freiburg Wissel M. Eggestein voor Y. Keitel SC Freiburg
46' Wissel SC Freiburg Wissel R. Doan voor M. Gulde SC Freiburg
48' Doelpunt SC Freiburg Doelpunt M. Ginter met assist van V. Grifo SC Freiburg 1-1
51' Doelpunt SC Freiburg Doelpunt M. Gregoritsch met assist van Jeong Woo-Yeong SC Freiburg 1-2
53' Gele kaart SC Freiburg Gele kaart voor M. Gregoritsch SC Freiburg
60' Wissel Bayer 04 Leverkusen Wissel C. Hudson-Odoi voor J. Tah Bayer 04 Leverkusen
60' Wissel Bayer 04 Leverkusen Wissel S. Azmoun voor E. Palacios Bayer 04 Leverkusen
60' Wissel Bayer 04 Leverkusen Wissel C. Aranguiz voor K. Demirbay Bayer 04 Leverkusen
65' Doelpunt Bayer 04 Leverkusen Doelpunt P. Schick met assist van C. Hudson-Odoi Bayer 04 Leverkusen 2-2
72' Doelpunt SC Freiburg Doelpunt R. Doan met assist van N. Hofler SC Freiburg 2-3
78' Wissel Bayer 04 Leverkusen Wissel T. Fosu-Mensah voor D. Sinkgraven Bayer 04 Leverkusen
79' Wissel Bayer 04 Leverkusen Wissel N. Amiri voor R. Andrich Bayer 04 Leverkusen
80' Wissel SC Freiburg Wissel K. Schlotterbeck voor M. Gregoritsch SC Freiburg
80' Wissel SC Freiburg Wissel N. Petersen voor V. Grifo SC Freiburg
82' Gele kaart Bayer 04 Leverkusen Gele kaart voor N. Amiri Bayer 04 Leverkusen
Video hoogtepunten en samenvatting Bayer Leverkusen - Freiburg
Opstellingen Bayer Leverkusen - Freiburg
De opstellingen van Bayer Leverkusen en Freiburg zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Bayer Leverkusen gaat aantreden in een 3-1-4-2 formatie en Freiburg zal beginnen in een 3-4-3 opstelling.
Formatie 3-1-4-2
Coach Gerardo Seoane
Formatie 3-4-3
Coach Christian Streich
Voorbeschouwing Bayer Leverkusen - Freiburg

Bayer Leverkusen en Freiburg treffen elkaar in de 5e speelronde van de Bundesliga van het seizoen 2022/2023. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Sascha Stegemann en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Bayer Leverkusen en Freiburg in de Bundesliga vond plaats op 14 mei 2022 en dat duel eindigde in een overwinning voor Bayer Leverkusen. Op basis van de afgelopen 24 duels tussen beide ploegen is Bayer Leverkusen favoriet. De thuisploeg wist 12 keer te winnen, terwijl Freiburg slechts 5 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 7 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Bayer Leverkusen 12
Winst Freiburg 5
Gelijkspel 7
Totaal 24

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Bayer Leverkusen op een 13e positie staat, terwijl we Freiburg terugvinden op de 4e plaats.