Nabeschouwing Bayern München - Mainz 05 (6-2) || Bundesliga 2022/2023

Zaterdag 29 oktober 2022 - 15:30 uur

In de Bundesliga 2022/2023 neemt Bayern München het zaterdag 29 oktober 2022 om 15:30 uur in eigen huis op tegen Mainz 05. De wedstrijd wordt gespeeld in Allianz Arena in Munich.

Via de Bayern München - Mainz 05 live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Bayern München - Mainz 05 (6-2)

Het Bundesliga duel tussen Bayern München en Mainz 05 is onder leiding van scheidsrechter Benjamin Cortus geëindigd in een 6-2 overwinning voor Bayern München. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 3-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 6-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. FC Bayern München kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 1-0 voor sprong in de 5e minuut, dankzij een goal van S. Gnabry. FC Bayern München vergrootte in de 28e minuut de voorsprong nadat het via een goal van J. Musiala op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 43e minuut volgde een derde treffer van FC Bayern München, waarmee S. Mane zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette.

Na 49 minuten deed S. Widmer iets terug door de aansluitingstreffer te maken, waarmee de achterstand van FSV Mainz 05 werd verkleind tot 3-1. Het vijfde doelpunt van de wedstrijd volgde in de 58e minuut nadat L. Goretzka namens FC Bayern München de bal tussen de palen wist te werken: 4-1. In de 79e minuut was het M. Tel van FC Bayern München wiens naam op het scorebord kwam te staan, nadat deze de 5-1 scoorde. Vervolgens was de beurt weer aan FSV Mainz 05 om te scoren. In de 82e minuut zette M. Ingvartsen de stand op 5-2 in het voordeel van FSV Mainz 05. Het laatste doelpunt van de wedstrijd werd gescoord door FC Bayern München. Het was E. M. Choupo-Moting die in de 86e minuut de stand op 6-2 zette.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Benjamin Cortus bij een 6-2 eindstand in het voordeel van Bayern München.

LIVE Bayern München - Mainz 05 6-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Bayern München - Mainz 05 teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

5' Doelpunt FC Bayern München Doelpunt S. Gnabry met assist van S. Mane FC Bayern München 1-0
28' Doelpunt FC Bayern München Doelpunt J. Musiala met assist van E. M. Choupo-Moting FC Bayern München 2-0
34' Gele kaart FSV Mainz 05 Gele kaart voor E. Fernandes FSV Mainz 05
43' Doelpunt FC Bayern München Doelpunt S. Mane FC Bayern München 3-0
49' Doelpunt FSV Mainz 05 Doelpunt S. Widmer met assist van A. Martin FSV Mainz 05 3-1
46' Wissel FC Bayern München Wissel B. Pavard voor M. de Ligt FC Bayern München
58' Doelpunt FC Bayern München Doelpunt L. Goretzka met assist van S. Mane FC Bayern München 4-1
60' Wissel FC Bayern München Wissel M. Sabitzer voor L. Goretzka FC Bayern München
60' Wissel FC Bayern München Wissel K. Coman voor S. Gnabry FC Bayern München
62' Wissel FSV Mainz 05 Wissel A. Fulgini voor Lee Jae-Sung FSV Mainz 05
62' Wissel FSV Mainz 05 Wissel M. Ingvartsen voor J. Burkardt FSV Mainz 05
62' Wissel FSV Mainz 05 Wissel A. Barkok voor A. Stach FSV Mainz 05
67' Wissel FSV Mainz 05 Wissel S. Bell voor E. Fernandes FSV Mainz 05
72' Wissel FC Bayern München Wissel R. Gravenberch voor J. Musiala FC Bayern München
76' Wissel FSV Mainz 05 Wissel D. Burgzorg voor K. Onisiwo FSV Mainz 05
76' Wissel FC Bayern München Wissel M. Tel voor S. Mane FC Bayern München
79' Doelpunt FC Bayern München Doelpunt M. Tel met assist van M. Sabitzer FC Bayern München 5-1
82' Doelpunt FSV Mainz 05 Doelpunt M. Ingvartsen met assist van D. Burgzorg FSV Mainz 05 5-2
86' Doelpunt FC Bayern München Doelpunt E. M. Choupo-Moting met assist van K. Coman FC Bayern München 6-2
88' Gele kaart FC Bayern München Gele kaart voor B. Pavard FC Bayern München
Video hoogtepunten en samenvatting Bayern München - Mainz 05
Opstellingen Bayern München - Mainz 05
De opstellingen van Bayern München en Mainz 05 zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Bayern München gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Mainz 05 zal beginnen in een 5-3-2 opstelling.