Nabeschouwing Borussia Dortmund - Stuttgart (5-0) || Bundesliga 2022/2023

Zaterdag 22 oktober 2022 - 15:30 uur

In de Bundesliga 2022/2023 neemt Borussia Dortmund het zaterdag 22 oktober 2022 om 15:30 uur in eigen huis op tegen Stuttgart. De wedstrijd wordt gespeeld in SIGNAL IDUNA PARK in Dortmund.

Via de Borussia Dortmund - Stuttgart live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Borussia Dortmund - Stuttgart (5-0)

Het Bundesliga duel tussen Borussia Dortmund en Stuttgart is onder leiding van scheidsrechter Daniel Schlager geëindigd in een 5-0 overwinning voor Borussia Dortmund. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 3-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 5-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Borussia Dortmund kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 1-0 voor sprong in de 2e minuut, dankzij een goal van J. Bellingham. Borussia Dortmund vergrootte in de 13e minuut de voorsprong nadat het via een goal van N. Sule op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 44e minuut volgde een derde treffer van Borussia Dortmund, waarmee G. Reyna zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette.

Ook na de derde treffer nam Borussia Dortmund geen gas terug, waardoor in de 53e minuut de 4-0 volgde die op naam kwam van J. Bellingham. Er volgde ook nog een vijfde en laatste doelpunt voor Borussia Dortmund. Deze werd gescoord door Y. Moukoko in de 72e minuut die daarmee de eindstand op het scorebord zette.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Daniel Schlager en eindigde de wedstrijd dus met een 5-0 stand in het voordeel van Borussia Dortmund.

LIVE Borussia Dortmund - Stuttgart 5-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Borussia Dortmund - Stuttgart teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

2' Doelpunt Borussia Dortmund Doelpunt J. Bellingham met assist van N. Sule Borussia Dortmund 1-0
13' Doelpunt Borussia Dortmund Doelpunt N. Sule met assist van R. Guerreiro Borussia Dortmund 2-0
44' Doelpunt Borussia Dortmund Doelpunt G. Reyna met assist van Y. Moukoko Borussia Dortmund 3-0
46' Gele kaart Borussia Dortmund Gele kaart voor S. Ozcan Borussia Dortmund
53' Doelpunt Borussia Dortmund Doelpunt J. Bellingham met assist van N. Schlotterbeck Borussia Dortmund 4-0
56' Wissel Borussia Dortmund Wissel E. Can voor N. Schlotterbeck Borussia Dortmund
57' Wissel VfB Stuttgart Wissel C. Fuhrich voor Silas VfB Stuttgart
57' Wissel VfB Stuttgart Wissel N. Nartey voor E. Millot VfB Stuttgart
62' Wissel VfB Stuttgart Wissel J. J. Perea voor T. Tomas VfB Stuttgart
66' Wissel Borussia Dortmund Wissel F. Passlack voor M. Hummels Borussia Dortmund
66' Wissel Borussia Dortmund Wissel T. Hazard voor K. Adeyemi Borussia Dortmund
66' Wissel Borussia Dortmund Wissel A. Modeste voor G. Reyna Borussia Dortmund
72' Doelpunt Borussia Dortmund Doelpunt Y. Moukoko met assist van R. Guerreiro Borussia Dortmund 5-0
73' Wissel VfB Stuttgart Wissel L. Pfeiffer voor S. Guirassy VfB Stuttgart
73' Wissel VfB Stuttgart Wissel A. Karazor voor N. Ahamada VfB Stuttgart
80' Wissel Borussia Dortmund Wissel M. Wolf voor R. Guerreiro Borussia Dortmund
89' VAR: Afgekeurd doelpunt L. Pfeiffer Afgekeurd doelpunt vanwege buitenspel L. Pfeiffer VfB Stuttgart
Video hoogtepunten en samenvatting Borussia Dortmund - Stuttgart
Opstellingen Borussia Dortmund - Stuttgart
De opstellingen van Borussia Dortmund en Stuttgart zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Borussia Dortmund gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Stuttgart zal beginnen in een 3-5-2 opstelling.