Nabeschouwing Freiburg - Borussia Dortmund (1-3) || Bundesliga 2022/2023

Vrijdag 12 augustus 2022 - 20:30 uur

In de Bundesliga 2022/2023 neemt Freiburg het vrijdag 12 augustus 2022 om 20:30 uur in eigen huis op tegen Borussia Dortmund. De wedstrijd wordt gespeeld in Europa Park Stadium in Freiburg.

Via de Freiburg - Borussia Dortmund live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Freiburg - Borussia Dortmund (1-3)

Het Bundesliga duel tussen Freiburg en Borussia Dortmund is onder leiding van scheidsrechter Tobias Welz geëindigd in een 1-3 overwinning voor Borussia Dortmund. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-3 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 35e minuut door M. Gregoritsch, waarmee SC Freiburg met 1-0 de leiding nam. Borussia Dortmund kwam in de 77e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van J. Bynoe-Gittens, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 84e minuut zette Y. Moukoko zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee Borussia Dortmund de leiding in de wedstrijd nam.

Na 88 minuten werd de voorsprong voor Borussia Dortmund vergroot nadat M. Wolf de 1-3 wist te scoren.

Even later blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 1-3 winst voor Borussia Dortmund.

LIVE Freiburg - Borussia Dortmund 1-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Freiburg - Borussia Dortmund teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

33' Gele kaart Borussia Dortmund Gele kaart voor T. Meunier Borussia Dortmund
35' Doelpunt SC Freiburg Doelpunt M. Gregoritsch met assist van M. Ginter SC Freiburg 1-0
46' Wissel Borussia Dortmund Wissel M. Wolf voor T. Meunier Borussia Dortmund
60' Gele kaart Borussia Dortmund Gele kaart voor J. Bellingham Borussia Dortmund
64' Wissel Borussia Dortmund Wissel J. Bynoe-Gittens voor T. Hazard Borussia Dortmund
67' Gele kaart Borussia Dortmund Gele kaart voor N. Schlotterbeck Borussia Dortmund
70' Wissel Borussia Dortmund Wissel Y. Moukoko voor D. Malen Borussia Dortmund
74' Wissel SC Freiburg Wissel N. Petersen voor M. Gregoritsch SC Freiburg
76' Wissel Borussia Dortmund Wissel J. Brandt voor M. Dahoud Borussia Dortmund
77' Doelpunt Borussia Dortmund Doelpunt J. Bynoe-Gittens met assist van Y. Moukoko Borussia Dortmund 1-1
84' Doelpunt Borussia Dortmund Doelpunt Y. Moukoko met assist van J. Brandt Borussia Dortmund 1-2
84' Wissel SC Freiburg Wissel N. Weisshaupt voor V. Grifo SC Freiburg
85' Wissel SC Freiburg Wissel D. Kyereh voor R. Doan SC Freiburg
86' Gele kaart SC Freiburg Gele kaart voor D. Kyereh SC Freiburg
88' Doelpunt Borussia Dortmund Doelpunt M. Wolf Borussia Dortmund 1-3
Video hoogtepunten en samenvatting Freiburg - Borussia Dortmund
Opstellingen Freiburg - Borussia Dortmund
De opstellingen van Freiburg en Borussia Dortmund zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Freiburg gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Borussia Dortmund zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.