Nabeschouwing Hertha BSC - Bayer Leverkusen (2-2) || Bundesliga 2022/2023

Zaterdag 10 september 2022 - 15:30 uur

In de Bundesliga 2022/2023 neemt Hertha BSC het zaterdag 10 september 2022 om 15:30 uur in eigen huis op tegen Bayer Leverkusen. De wedstrijd wordt gespeeld in Olympiastadion Berlin in Berlin.

Via de Hertha BSC - Bayer Leverkusen live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Hertha BSC - Bayer Leverkusen (2-2)

De Bundesliga 2022/2023 wedstrijd tussen Hertha BSC en Bayer Leverkusen geresulteerd in een gelijkspel. Saai was de wedstrijd ondanks het gelijke spel zeker niet, want de toeschouwers in het stadion kregen genoeg doelpunten te zien. Halverwege de wedstrijd stond het 0-0 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 2-2 eindstand.

Het eerste doelpunt viel pas in de tweede helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 49e minuut door K. Demirbay, waarmee Bayer 04 Leverkusen met 0-1 de leiding nam. Hertha BSC kwam in de 56e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van S. Serdar, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 74e minuut zette M. Richter zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Hertha BSC de leiding in de wedstrijd nam.

Na 79 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat P. Schick de 2-2 maakte voor Bayer 04 Leverkusen. Hierdoor volgde voor beide ploegen en het publiek nog een spannende slotfase. Helaas zou het daarna ondanks een spannend slot niet meer tot doelpunten komen.

Hierna blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel tussen beide ploegen.

LIVE Hertha BSC - Bayer Leverkusen 2-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Hertha BSC - Bayer Leverkusen teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

41' Wissel Bayer 04 Leverkusen Wissel C. Aranguiz voor E. Palacios Bayer 04 Leverkusen
43' Gele kaart Hertha BSC Gele kaart voor S. Serdar Hertha BSC
48' Gele kaart Hertha BSC Gele kaart voor I. Sunjic Hertha BSC
49' Doelpunt Bayer 04 Leverkusen Doelpunt K. Demirbay Bayer 04 Leverkusen 0-1
52' Gele kaart Bayer 04 Leverkusen Gele kaart voor C. Aranguiz Bayer 04 Leverkusen
56' Doelpunt Hertha BSC Doelpunt S. Serdar met assist van C. Ejuke Hertha BSC 1-1
66' Wissel Bayer 04 Leverkusen Wissel N. Amiri voor A. Hlozek Bayer 04 Leverkusen
67' Wissel Hertha BSC Wissel J. Boetius voor S. Serdar Hertha BSC
67' Wissel Hertha BSC Wissel M. Richter voor C. Ejuke Hertha BSC
74' Doelpunt Hertha BSC Doelpunt M. Richter Hertha BSC 2-1
76' Wissel Bayer 04 Leverkusen Wissel R. Andrich voor K. Demirbay Bayer 04 Leverkusen
76' Wissel Bayer 04 Leverkusen Wissel S. Azmoun voor C. Hudson-Odoi Bayer 04 Leverkusen
76' Wissel Bayer 04 Leverkusen Wissel O. Kossounou voor J. Frimpong Bayer 04 Leverkusen
79' Doelpunt Bayer 04 Leverkusen Doelpunt P. Schick met assist van R. Andrich Bayer 04 Leverkusen 2-2
81' Wissel Hertha BSC Wissel M. Dardai voor D. Lukebakio Hertha BSC
81' Wissel Hertha BSC Wissel D. Selke voor W. Kanga Hertha BSC
86' Gele kaart Hertha BSC Gele kaart voor D. Selke Hertha BSC
87' Gele kaart Hertha BSC Gele kaart voor S. Schwarz Hertha BSC
93' Wissel Hertha BSC Wissel V. Darida voor L. Tousart Hertha BSC
Video hoogtepunten en samenvatting Hertha BSC - Bayer Leverkusen
Opstellingen Hertha BSC - Bayer Leverkusen
De opstellingen van Hertha BSC en Bayer Leverkusen zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Hertha BSC gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Bayer Leverkusen zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Coach Sandro Schwarz
Voorbeschouwing Hertha BSC - Bayer Leverkusen

Hertha BSC en Bayer Leverkusen treffen elkaar in de 6e speelronde van de Bundesliga van het seizoen 2022/2023. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Benjamin Brand en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Hertha BSC en Bayer Leverkusen in de Bundesliga vond plaats op 2 april 2022 en dat duel eindigde in een overwinning voor Bayer Leverkusen. Op basis van de afgelopen 30 duels tussen beide teams is Bayer Leverkusen favoriet. 14 keer wist de ploeg van Hertha BSC te winnen, tegenover 10 winstpartijen voor Hertha BSC. 6 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Hertha BSC 10
Winst Bayer Leverkusen 14
Gelijkspel 6
Totaal 30

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Hertha BSC op een 14e positie staat, terwijl we Bayer Leverkusen terugvinden op de 15e plaats.