Nabeschouwing Köln - Augsburg (3-2) || Bundesliga 2022/2023

Zondag 16 oktober 2022 - 15:30 uur

In de Bundesliga 2022/2023 neemt Köln het zondag 16 oktober 2022 om 15:30 uur in eigen huis op tegen Augsburg. De wedstrijd wordt gespeeld in RheinEnergieStadion in Cologne.

Via de Köln - Augsburg live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Köln - Augsburg (3-2)

Het Bundesliga duel tussen Köln en Augsburg is onder leiding van scheidsrechter Felix Zwayer geëindigd in een 3-2 overwinning voor Köln. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 14e minuut door F. Niederlechner, waarmee FC Augsburg met 0-1 de leiding nam. FC Köln kwam in de 47e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van S. Tigges, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 61e minuut zette D. Huseinbasic zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee FC Köln de leiding in de wedstrijd nam.

Na 68 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat D. Caligiuri de 2-2 maakte voor FC Augsburg. Zo leek de wedstrijd te gaan eindigen in een gelijkspel. Het was uiteindelijk FC Köln dat in de 81e minuut toch nog langszij wist te komen, nadat S. Tigges de 3-2 wist te scoren en hiermee tevens matchwinnaar werd.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Felix Zwayer en eindigde de wedstrijd dus met een 3-2 stand in het voordeel van Köln.

LIVE Köln - Augsburg 3-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Köln - Augsburg teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

14' Doelpunt FC Augsburg Doelpunt F. Niederlechner met assist van F. Winther FC Augsburg 0-1
18' VAR: Afgekeurd doelpunt C. Gruezo Afgekeurd doelpunt vanwege buitenspel C. Gruezo FC Augsburg
22' Gele kaart FC Augsburg Gele kaart voor M. Berisha FC Augsburg
36' Gele kaart FC Augsburg Gele kaart voor R. Vargas FC Augsburg
46' Wissel FC Augsburg Wissel D. Caligiuri voor R. Vargas FC Augsburg
47' Doelpunt FC Köln Doelpunt S. Tigges met assist van L. Maina FC Köln 1-1
54' Gele kaart FC Augsburg Gele kaart voor Iago FC Augsburg
61' Doelpunt FC Köln Doelpunt D. Huseinbasic FC Köln 2-1
62' Gele kaart FC Köln Gele kaart voor O. Duda FC Köln
68' Doelpunt FC Augsburg Doelpunt D. Caligiuri met assist van F. Niederlechner FC Augsburg 2-2
72' Wissel FC Köln Wissel M. Uth voor O. Duda FC Köln
74' Wissel FC Augsburg Wissel L. Petkov voor F. Niederlechner FC Augsburg
78' Wissel FC Köln Wissel S. Adamyan voor L. Maina FC Köln
78' Wissel FC Köln Wissel K. Schindler voor D. Huseinbasic FC Köln
79' Gele kaart FC Augsburg Gele kaart voor L. Petkov FC Augsburg
81' Doelpunt FC Köln Doelpunt S. Tigges FC Köln 3-2
84' Wissel FC Augsburg Wissel M. Pedersen voor R. Framberger FC Augsburg
84' Wissel FC Augsburg Wissel J. Baumgartlinger voor C. Gruezo FC Augsburg
89' Wissel FC Köln Wissel F. Dietz voor S. Tigges FC Köln
90' Gele kaart FC Köln Gele kaart voor M. Uth FC Köln
Video hoogtepunten en samenvatting Köln - Augsburg
Opstellingen Köln - Augsburg
De opstellingen van Köln en Augsburg zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Köln gaat aantreden in een 4-1-3-2 formatie en Augsburg zal beginnen in een 4-4-2 opstelling.