Nabeschouwing Red Bull Leipzig - Köln (2-2) || Bundesliga 2022/2023

Zaterdag 13 augustus 2022 - 15:30 uur

In de Bundesliga 2022/2023 neemt Red Bull Leipzig het zaterdag 13 augustus 2022 om 15:30 uur in eigen huis op tegen Köln. De wedstrijd wordt gespeeld in Red Bull Arena in Leipzig.

Via de Red Bull Leipzig - Köln live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Red Bull Leipzig - Köln (2-2)

De Bundesliga 2022/2023 wedstrijd tussen Red Bull Leipzig en Köln geresulteerd in een gelijkspel. Saai was de wedstrijd ondanks het gelijke spel zeker niet, want de toeschouwers in het stadion kregen genoeg doelpunten te zien. Halverwege de wedstrijd stond het 1-1 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 2-2 eindstand.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 36e minuut door T. Werner, waarmee RB Leipzig met 1-0 de leiding nam. FC Köln kwam in de 40e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van F. Dietz, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 46e minuut moest RB Leipzig verder met een man minder nadat D. Szoboszlai een rode kaart had gekregen.

In de 56e minuut was het RB Leipzig dat met 2-1 de leiding in de wedstrijd nam na een doelpunt van C. Nkunku. In de 72e werkte J. Gvardiol de bal ongelukkig in het eigen doel, waardoor de stand op 2-2 kwam te staan.

Hierna blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel tussen beide ploegen.

LIVE Red Bull Leipzig - Köln 2-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Red Bull Leipzig - Köln teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

9' VAR: Afgekeurd doelpunt D. Olmo Carvajal Afgekeurd doelpunt vanwege hands D. Olmo Carvajal RB Leipzig
18' Gele kaart FC Köln Gele kaart voor J. Thielmann FC Köln
36' Doelpunt RB Leipzig Doelpunt T. Werner met assist van B. Henrichs RB Leipzig 1-0
40' Doelpunt FC Köln Doelpunt F. Dietz met assist van F. Kainz FC Köln 1-1
46' Rode kaart RB Leipzig Rode kaart voor D. Szoboszlai RB Leipzig
46' Wissel RB Leipzig Wissel J. Gvardiol voor M. Halstenberg RB Leipzig
46' Wissel RB Leipzig Wissel K. Kampl voor H. Novoa Ramos RB Leipzig
48' Gele kaart FC Köln Gele kaart voor T. Hubers FC Köln
56' Doelpunt RB Leipzig Doelpunt C. Nkunku met assist van D. Olmo RB Leipzig 2-1
62' Wissel FC Köln Wissel L. Maina voor J. Thielmann FC Köln
62' Wissel FC Köln Wissel B. Schmitz voor K. Ehizibue FC Köln
62' Wissel FC Köln Wissel O. Duda voor E. Martel FC Köln
67' Wissel RB Leipzig Wissel A. Silva voor T. Werner RB Leipzig
72' Eigen doelpunt FC Köln Eigen doelpunt J. Gvardiol FC Köln 2-2
73' Wissel FC Köln Wissel S. Adamyan voor F. Dietz FC Köln
73' Wissel FC Köln Wissel T. Lemperle voor D. Ljubicic FC Köln
76' Gele kaart FC Köln Gele kaart voor S. Adamyan FC Köln
79' Gele kaart FC Köln Gele kaart voor F. Kainz FC Köln
87' Wissel RB Leipzig Wissel A. Haidara voor D. Olmo RB Leipzig
89' Gele kaart RB Leipzig Gele kaart voor B. Henrichs RB Leipzig
Video hoogtepunten en samenvatting Red Bull Leipzig - Köln
Opstellingen Red Bull Leipzig - Köln
De opstellingen van Red Bull Leipzig en Köln zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Red Bull Leipzig gaat aantreden in een 3-1-4-2 formatie en Köln zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.