Nabeschouwing Schalke 04 - Union Berlin (1-6) || Bundesliga 2022/2023

Zaterdag 27 augustus 2022 - 15:30 uur

In de Bundesliga 2022/2023 neemt Schalke 04 het zaterdag 27 augustus 2022 om 15:30 uur in eigen huis op tegen Union Berlin. De wedstrijd wordt gespeeld in Veltins-Arena in Gelsenkirchen.

Via de Schalke 04 - Union Berlin live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Schalke 04 - Union Berlin (1-6)

Het Bundesliga duel tussen Schalke 04 en Union Berlin is onder leiding van scheidsrechter Robert Hartmann geëindigd in een 1-6 overwinning voor Union Berlin. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-3 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-6 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 6e minuut door M. Thorsby, waarmee FC Union Berlin met 0-1 de leiding nam. Een benutte penalty van M. Bulter in de 31e minuut zorgde er even later voor dat Schalke 04 weer op gelijke hoogte kwam te staan: 1-1. In de 36e minuut zette S. Becker zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee FC Union Berlin de leiding in de wedstrijd nam.

Na 48 minuten werd de voorsprong voor FC Union Berlin vergroot nadat J. Haberer de 1-3 wist te scoren. Het vijfde doelpunt van de wedstrijd volgde in de 46e minuut nadat S. Becker namens FC Union Berlin de bal tussen de palen wist te werken: 1-4. Daarmee was de wedstrijd echter nog niet gespeeld, want er volgde nog een hectische slotfase. In de 87e minuut was het S. Michel van FC Union Berlin wiens naam op het scorebord kwam te staan, nadat deze de 1-5 scoorde. Namens FC Union Berlin mocht S. Michel in de 90e minuut het laatste doelpunt van de wedstrijd maken, die daarmee tekende voor de eindstand: 1-6.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Robert Hartmann bij een 1-6 eindstand in het voordeel van Union Berlin.

LIVE Schalke 04 - Union Berlin 1-6

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Schalke 04 - Union Berlin teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

6' Doelpunt FC Union Berlin Doelpunt M. Thorsby met assist van D. Doekhi FC Union Berlin 0-1
31' Penalty Schalke 04 Penalty M. Bulter Schalke 04 1-1
36' Doelpunt FC Union Berlin Doelpunt S. Becker met assist van J. Siebatcheu FC Union Berlin 1-2
47' Gele kaart Schalke 04 Gele kaart voor M. Thiaw Schalke 04
48' Doelpunt FC Union Berlin Doelpunt J. Haberer FC Union Berlin 1-3
46' Doelpunt FC Union Berlin Doelpunt S. Becker met assist van J. Siebatcheu FC Union Berlin 1-4
61' Wissel Schalke 04 Wissel F. Flick voor A. Kral Schalke 04
61' Wissel Schalke 04 Wissel D. Latza voor T. Krauss Schalke 04
61' Wissel Schalke 04 Wissel J. Larsson voor D. Drexler Schalke 04
71' Wissel Schalke 04 Wissel S. Polter voor S. Terodde Schalke 04
71' Wissel Schalke 04 Wissel F. Mollet voor R. Zalazar Schalke 04
71' Wissel FC Union Berlin Wissel S. Michel voor S. Becker FC Union Berlin
71' Wissel FC Union Berlin Wissel K. Behrens voor J. Siebatcheu FC Union Berlin
75' Wissel FC Union Berlin Wissel M. Pantovic voor M. Thorsby FC Union Berlin
84' Wissel FC Union Berlin Wissel P. Jaeckel voor D. Doekhi FC Union Berlin
84' Wissel FC Union Berlin Wissel L. Oztunali voor J. Haberer FC Union Berlin
87' Doelpunt FC Union Berlin Doelpunt S. Michel FC Union Berlin 1-5
90' Doelpunt FC Union Berlin Doelpunt S. Michel met assist van K. Behrens FC Union Berlin 1-6
Video hoogtepunten en samenvatting Schalke 04 - Union Berlin
Opstellingen Schalke 04 - Union Berlin
De opstellingen van Schalke 04 en Union Berlin zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Schalke 04 gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Union Berlin zal beginnen in een 3-5-2 opstelling.