Nabeschouwing Stuttgart - Union Berlin (0-1) || Bundesliga 2022/2023

Zondag 9 oktober 2022 - 19:30 uur

In de Bundesliga 2022/2023 neemt Stuttgart het zondag 9 oktober 2022 om 19:30 uur in eigen huis op tegen Union Berlin. De wedstrijd wordt gespeeld in Mercedes-Benz Arena in Stuttgart.

Via de Stuttgart - Union Berlin live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Stuttgart - Union Berlin (0-1)

Het Bundesliga duel tussen Stuttgart en Union Berlin is onder leiding van scheidsrechter Bastian Dankert geëindigd in een 0-1 overwinning voor Union Berlin. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 0-1 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het enige doelpunt in de wedstrijd viel pas laat in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 76e minuut door P. Jaeckel, waarmee FC Union Berlin met 0-1 de leiding nam. In de 83e minuut kreeg S. Guirassy van VfB Stuttgart voor de tweede keer een gele kaart en dus rood te zien. De speler kon voortijdig gaan douchen waardoor VfB Stuttgart de resterende minuten met een man minder moest volbrengen.

Even later klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Bastian Dankert, waardoor Union Berlin de winst binnen sleepte dankzij een 0-1 overwinning.

LIVE Stuttgart - Union Berlin 0-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Stuttgart - Union Berlin teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

58' Gele kaart VfB Stuttgart Gele kaart voor A. Karazor VfB Stuttgart
65' Wissel FC Union Berlin Wissel K. Behrens voor J. Siebatcheu FC Union Berlin
65' Wissel FC Union Berlin Wissel M. Thorsby voor A. Schafer FC Union Berlin
66' Gele kaart FC Union Berlin Gele kaart voor N. Giesselmann FC Union Berlin
67' Wissel VfB Stuttgart Wissel B. Sosa voor D. Zagadou VfB Stuttgart
68' Wissel VfB Stuttgart Wissel C. Fuhrich voor Silas VfB Stuttgart
71' Wissel VfB Stuttgart Wissel P. Stenzel voor H. Ito VfB Stuttgart
73' Wissel FC Union Berlin Wissel J. Leweling voor S. Becker FC Union Berlin
76' Doelpunt FC Union Berlin Doelpunt P. Jaeckel met assist van N. Giesselmann FC Union Berlin 0-1
78' Gele kaart FC Union Berlin Gele kaart voor R. Khedira FC Union Berlin
78' Gele kaart VfB Stuttgart Gele kaart voor S. Guirassy VfB Stuttgart
81' Wissel VfB Stuttgart Wissel L. Pfeiffer voor A. Karazor VfB Stuttgart
83' Tweede gele kaart VfB Stuttgart Tweede gele kaart voor S. Guirassy VfB Stuttgart
83' Wissel FC Union Berlin Wissel P. Seguin voor R. Khedira FC Union Berlin
84' Wissel FC Union Berlin Wissel M. Pantovic voor G. Haraguchi FC Union Berlin
93' Gele kaart FC Union Berlin Gele kaart voor P. Seguin FC Union Berlin
Video hoogtepunten en samenvatting Stuttgart - Union Berlin
Opstellingen Stuttgart - Union Berlin
De opstellingen van Stuttgart en Union Berlin zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Stuttgart gaat aantreden in een 3-1-4-2 formatie en Union Berlin zal beginnen in een 3-5-2 opstelling.