Nabeschouwing Union Berlin - Red Bull Leipzig (2-1) || Bundesliga 2022/2023

Zaterdag 20 augustus 2022 - 18:30 uur

In de Bundesliga 2022/2023 neemt Union Berlin het zaterdag 20 augustus 2022 om 18:30 uur in eigen huis op tegen Red Bull Leipzig. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadion An der Alten Försterei in Berlin.

Via de Union Berlin - Red Bull Leipzig live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Union Berlin - Red Bull Leipzig (2-1)

Het Bundesliga duel tussen Union Berlin en Red Bull Leipzig is onder leiding van scheidsrechter Deniz Aytekin geëindigd in een 2-1 overwinning voor Union Berlin. Na 45 minuten stond er een 2-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 32e minuut door J. Siebatcheu, waarmee FC Union Berlin met 1-0 de leiding nam. FC Union Berlin vergrootte in de 38e minuut de voorsprong nadat het via een goal van S. Becker op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 83e minuut wist RB Leipzig de achterstand terug te brengen door de 2-1 te scoren via W. Orban. Het bleek echter onvoldoende om een nederlaag te voorkomen, want RB Leipzig kwam hierna niet meer tot scoren.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Deniz Aytekin, waardoor Union Berlin dankzij een 2-1 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Union Berlin - Red Bull Leipzig 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Union Berlin - Red Bull Leipzig teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

30' Gele kaart RB Leipzig Gele kaart voor K. Kampl RB Leipzig
32' Doelpunt FC Union Berlin Doelpunt J. Siebatcheu met assist van S. Becker FC Union Berlin 1-0
38' Doelpunt FC Union Berlin Doelpunt S. Becker met assist van J. Siebatcheu FC Union Berlin 2-0
46' Wissel RB Leipzig Wissel M. Halstenberg voor J. Gvardiol RB Leipzig
49' Gele kaart FC Union Berlin Gele kaart voor F. Ronnow FC Union Berlin
62' Wissel RB Leipzig Wissel A. Haidara voor K. Kampl RB Leipzig
63' Wissel FC Union Berlin Wissel K. Behrens voor J. Siebatcheu FC Union Berlin
65' Gele kaart FC Union Berlin Gele kaart voor K. Behrens FC Union Berlin
71' Wissel RB Leipzig Wissel A. Silva voor K. Laimer RB Leipzig
74' Wissel FC Union Berlin Wissel M. Thorsby voor J. Haberer FC Union Berlin
74' Wissel FC Union Berlin Wissel G. Haraguchi voor A. Schafer FC Union Berlin
74' Wissel FC Union Berlin Wissel S. Michel voor S. Becker FC Union Berlin
78' Wissel RB Leipzig Wissel E. Forsberg voor D. Olmo RB Leipzig
80' Wissel FC Union Berlin Wissel N. Giesselmann voor J. Ryerson FC Union Berlin
83' Doelpunt RB Leipzig Doelpunt W. Orban met assist van D. Raum RB Leipzig 2-1
Video hoogtepunten en samenvatting Union Berlin - Red Bull Leipzig
Opstellingen Union Berlin - Red Bull Leipzig
De opstellingen van Union Berlin en Red Bull Leipzig zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Union Berlin gaat aantreden in een 3-5-2 formatie en Red Bull Leipzig zal beginnen in een 3-1-4-2 opstelling.