Nabeschouwing Wolfsburg - Köln (2-4) || Bundesliga 2022/2023

Zaterdag 3 september 2022 - 15:30 uur



In de Bundesliga 2022/2023 neemt Wolfsburg het zaterdag 3 september 2022 om 15:30 uur in eigen huis op tegen Köln. De wedstrijd wordt gespeeld in Volkswagen Arena in Wolfsburg.

Via de Wolfsburg - Köln live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Wolfsburg - Köln (2-4)

Het Bundesliga duel tussen Wolfsburg en Köln is onder leiding van scheidsrechter Matthias Jöllenbeck geëindigd in een 2-4 overwinning voor Köln. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-3 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-4 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. VfL Wolfsburg kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 1-0 voor sprong in de 2e minuut, dankzij een goal van L. Nmecha. FC Köln kwam in de 22e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van D. Ljubicic, die daarmee de stand op 1-1 zette. Via een eigen goal van Paulo Otavio kwam FC Köln in de 32e minuut op een 1-2 voorsprong te staan.

F. Kainz zette FC Köln even later op 1-3 nadat hij een door scheidsrechter Matthias Jöllenbeck toegekende penalty wist te benutten. In de 79e minuut kwam VfL Wolfsburg weer dichterbij, nadat L. Nmecha de stand terug wist te brengen naar 2-3. Het laatste doelpunt van de wedstrijd werd gescoord in de 81e minuut en kwam op naam te staan van FC Köln speler S. Adamyan, die daarmee tekende voor de 2-4.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Matthias Jöllenbeck en eindigde de wedstrijd dus met een 2-4 stand in het voordeel van Köln.

Wedstrijdstatistieken Wolfsburg - Köln
Goals
2
4
Balbezit
50%
50%
Gele kaarten
2
1
Schoten totaal
10
21
Schoten op doel
3
6
Aanvallen
105
90
Gevaarlijke aanvallen
53
46
Passes
378
379
Overtredingen
13
14
Buitenspel
2
4
Corners
5
4
Wissels
5
5
LIVE Wolfsburg - Köln 2-4

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Wolfsburg - Köln teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
2' Doelpunt VfL Wolfsburg Doelpunt L. Nmecha met assist van B. Franjic VfL Wolfsburg 1-0
22' Doelpunt FC Köln Doelpunt D. Ljubicic met assist van F. Kainz FC Köln 1-1
32' Eigen doelpunt FC Köln Eigen doelpunt Paulo Otavio FC Köln 1-2
38' Gele kaart VfL Wolfsburg Gele kaart voor M. van de Ven VfL Wolfsburg
47' Penalty FC Köln Penalty F. Kainz FC Köln 1-3
46' Wissel VfL Wolfsburg Wissel O. Marmoush voor S. Bornauw VfL Wolfsburg
61' Wissel VfL Wolfsburg Wissel K. Paredes voor L. Waldschmidt VfL Wolfsburg
63' Gele kaart FC Köln Gele kaart voor O. Duda FC Köln
65' Wissel FC Köln Wissel L. Maina voor O. Duda FC Köln
65' Wissel FC Köln Wissel S. Adamyan voor J. Thielmann FC Köln
74' Wissel VfL Wolfsburg Wissel F. Nmecha voor B. Franjic VfL Wolfsburg
75' Wissel VfL Wolfsburg Wissel M. Svanberg voor M. Arnold VfL Wolfsburg
75' Wissel VfL Wolfsburg Wissel J. Kaminski voor Paulo Otavio VfL Wolfsburg
79' Doelpunt VfL Wolfsburg Doelpunt L. Nmecha met assist van M. Svanberg VfL Wolfsburg 2-3
80' Wissel FC Köln Wissel T. Lemperle voor S. Tigges FC Köln
81' Doelpunt FC Köln Doelpunt S. Adamyan met assist van F. Kainz FC Köln 2-4
82' Gele kaart VfL Wolfsburg Gele kaart voor O. Marmoush VfL Wolfsburg
88' Wissel FC Köln Wissel D. Huseinbasic voor F. Kainz FC Köln
88' Wissel FC Köln Wissel E. Martel voor D. Ljubicic FC Köln
Video hoogtepunten en samenvatting Wolfsburg - Köln
Opstellingen Wolfsburg - Köln
De opstellingen van Wolfsburg en Köln zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Wolfsburg gaat aantreden in een 3-4-1-2 formatie en Köln zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Formatie 3-4-1-2
Coach Niko Kovač
Formatie 4-2-3-1
Coach Steffen Baumgart
Wissels Köln
# Speler Pos.
1 Timo Horn K
46 Rijad Smajic V
48 Georg Strauch V
3 Kristian Pedersen V
6 Eric Martel M
37 Linton Maina M
8 Denis Huseinbasic M
25 Tim Lemperle A
23 Sargis Adamyan A
Voorbeschouwing Wolfsburg - Köln

Wolfsburg en Köln treffen elkaar in de 5e speelronde van de Bundesliga van het seizoen 2022/2023. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Matthias Jöllenbeck en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Wolfsburg en Köln in de Bundesliga vond plaats op 7 mei 2022 en dat duel eindigde in een overwinning voor Wolfsburg. Op basis van de afgelopen 24 duels tussen beide ploegen is Wolfsburg favoriet. De thuisploeg wist 10 keer te winnen, terwijl Köln slechts 6 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 8 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Resultaat Aantal
Winst Wolfsburg 10
Winst Köln 6
Gelijkspel 8
Totaal 24

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Wolfsburg op een 15e positie staat, terwijl we Köln terugvinden op de 8e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is bewolkt.

Tags
Wolfsburg - Köln Opstelling Wolfsburg Opstelling Köln Live Wolfsburg - Köln Live Wolfsburg - Köln kijken Wolfsburg - Köln kijken Live Wolfsburg - Köln stream Wolfsburg - Köln Fox Sports Nabeschouwing Wolfsburg - Köln Uitslag Wolfsburg - Köln Statistieken Wolfsburg - Köln Bundesliga 2022/2023 Wolfsburg - Köln wedden Wolfsburg - Köln gokken Wolfsburg - Köln Unibet