Nabeschouwing Augsburg - Wolfsburg (3-2) || Bundesliga 2023/2024

Zaterdag 28 oktober 2023 - 15:30 uur

In de Bundesliga 2023/2024 neemt Augsburg het zaterdag 28 oktober 2023 om 15:30 uur in eigen huis op tegen Wolfsburg. De wedstrijd wordt gespeeld in WWK Arena in Augsburg.

Via de Augsburg - Wolfsburg live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Augsburg - Wolfsburg (3-2)

Het Bundesliga duel tussen Augsburg en Wolfsburg is onder leiding van scheidsrechter Daniel Schlager geëindigd in een 3-2 overwinning voor Augsburg. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-2 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 17e minuut door Phillip Tietz, waarmee FC Augsburg met 1-0 de leiding nam. VfL Wolfsburg kwam in de 35e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van Jonas Wind, die daarmee de stand op 1-1 zette. Door een benutte penalty kwam VfL Wolfsburg vervolgens op 1-2. Het was Lovro Majer die vanaf 11 meter wist te scoren in de 45e minuut.

Na 79 minuten was het Sebastiaan Bornauw die de bal in eigen doel werkte, waardoor FC Augsburg op 2-2 kwam te staan. Zo leek de wedstrijd te gaan eindigen in een gelijkspel. Het was uiteindelijk FC Augsburg dat in de 81e minuut toch nog langszij wist te komen, nadat Arne Engels de 3-2 wist te scoren en hiermee tevens matchwinnaar werd. Na 87 minuten kon Felix Uduokhai van het veld vertrekken na het ontvangen van een tweede gele kaart. Het betekende dat FC Augsburg het laatste deel van de wedstrijd met een man minder moest afmaken.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Daniel Schlager bij een 3-2 eindstand in het voordeel van Augsburg.

LIVE Augsburg - Wolfsburg 3-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Augsburg - Wolfsburg teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

6' Gele kaart VfL Wolfsburg Gele kaart voor Joakim Mæhle VfL Wolfsburg
17' Doelpunt FC Augsburg Doelpunt Phillip Tietz FC Augsburg 1-0
35' Doelpunt VfL Wolfsburg Doelpunt Jonas Wind VfL Wolfsburg 1-1
50' Gele kaart FC Augsburg Gele kaart voor Jeffrey Gouweleeuw FC Augsburg
45' Penalty VfL Wolfsburg Penalty Lovro Majer VfL Wolfsburg 1-2
50' Gele kaart FC Augsburg Gele kaart voor Mads Pedersen FC Augsburg
52' Wissel VfL Wolfsburg Wissel Tiago Tomás voor Patrick Wimmer VfL Wolfsburg
63' Wissel FC Augsburg Wissel Arne Engels voor Niklas Dorsch FC Augsburg
63' Wissel FC Augsburg Wissel Iago voor Mads Pedersen FC Augsburg
63' Wissel FC Augsburg Wissel Ruben Vargas voor Sven Michel FC Augsburg
66' Gele kaart VfL Wolfsburg Gele kaart voor Tiago Tomás VfL Wolfsburg
71' VAR: Afgekeurd doelpunt Phillip Tietz Afgekeurd doelpunt vanwege buitenspel Phillip Tietz FC Augsburg
73' Gele kaart VfL Wolfsburg Gele kaart voor Maximilian Arnold VfL Wolfsburg
73' Gele kaart FC Augsburg Gele kaart voor Elvis Rexhbeçaj FC Augsburg
74' Wissel VfL Wolfsburg Wissel Yannick Gerhardt voor Lovro Majer VfL Wolfsburg
74' Wissel VfL Wolfsburg Wissel Sebastiaan Bornauw voor Kevin Paredes VfL Wolfsburg
78' Wissel FC Augsburg Wissel Dion Drena Beljo voor Fredrik Jensen FC Augsburg
78' Wissel FC Augsburg Wissel Masaya Okugawa voor Robert Gumny FC Augsburg
79' Eigen doelpunt FC Augsburg Eigen doelpunt Sebastiaan Bornauw FC Augsburg 2-2
81' Doelpunt FC Augsburg Doelpunt Arne Engels met assist van Iago FC Augsburg 3-2
84' Gele kaart FC Augsburg Gele kaart voor Felix Uduokhai FC Augsburg
85' Gele kaart FC Augsburg Gele kaart voor Dion Drena Beljo FC Augsburg
87' Wissel VfL Wolfsburg Wissel Ridle Baku voor Nicolas Cozza VfL Wolfsburg
87' Wissel VfL Wolfsburg Wissel Václav Černý voor Moritz Jenz VfL Wolfsburg
87' Tweede gele kaart FC Augsburg Tweede gele kaart voor Felix Uduokhai FC Augsburg
92' Gele kaart VfL Wolfsburg Gele kaart voor Sebastiaan Bornauw VfL Wolfsburg
Video hoogtepunten en samenvatting Augsburg - Wolfsburg
Opstellingen Augsburg - Wolfsburg
De opstellingen van Augsburg en Wolfsburg zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Augsburg gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Wolfsburg zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Coach Jess Thorup
Coach Niko Kovač
Voorbeschouwing Augsburg - Wolfsburg

Augsburg en Wolfsburg treffen elkaar in de 9e speelronde van de Bundesliga van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Daniel Schlager en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Augsburg en Wolfsburg in de Bundesliga vond plaats op 1 april 2023 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 24 duels tussen beide teams is Wolfsburg favoriet. 8 keer wist de ploeg van Augsburg te winnen, tegenover 7 winstpartijen voor Augsburg. 9 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Augsburg 7
Winst Wolfsburg 8
Gelijkspel 9
Totaal 24

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Augsburg op een 10e positie staat, terwijl we Wolfsburg terugvinden op de 9e plaats.