Nabeschouwing Bayern München - Köln (2-0) || Bundesliga 2023/2024

Zaterdag 13 april 2024 - 15:30 uur

In de Bundesliga 2023/2024 neemt Bayern München het zaterdag 13 april 2024 om 15:30 uur in eigen huis op tegen Köln. De wedstrijd wordt gespeeld in Allianz Arena in Munich.

Via de Bayern München - Köln live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Bayern München - Köln (2-0)

Het Bundesliga duel tussen Bayern München en Köln is onder leiding van scheidsrechter Frank Willenborg geëindigd in een 2-0 overwinning voor Bayern München. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel pas in de tweede helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 65e minuut door Raphaël Guerreiro , waarmee FC Bayern München met 1-0 de leiding nam. Laat in de wedstrijd wist FC Bayern München opnieuw te scoren. In de 93e minuut was het Thomas Müller die de 2-0 wist te maken en daarmee zorgde voor een veiligere voorsprong voor FC Bayern München.

Kort daarna floot de arbiter voor de laatste maal af, waarmee de wedstrijd met 2-0 eindigde in een overwinning voor Bayern München.

LIVE Bayern München - Köln 2-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Bayern München - Köln teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

5' Gele kaart FC Köln Gele kaart voor Jacob Christensen FC Köln
30' Gele kaart FC Köln Gele kaart voor Linton Maina FC Köln
36' Gele kaart FC Köln Gele kaart voor Sargis Adamyan FC Köln
50' Wissel FC Bayern München Wissel Jamal Musiala voor Kingsley Coman FC Bayern München
54' Wissel FC Köln Wissel Luca Waldschmidt  voor Florian Kainz   FC Köln
61' Wissel FC Bayern München Wissel Dayot Upamecano voor Noussair Mazraoui FC Bayern München
61' Wissel FC Bayern München Wissel Alphonso Davies voor Matthijs de Ligt FC Bayern München
65' Doelpunt FC Bayern München Doelpunt Raphaël Guerreiro  met assist van Joshua Kimmich FC Bayern München 1-0
67' Wissel FC Köln Wissel Benno Schmitz voor Linton Maina FC Köln
67' Wissel FC Köln Wissel Steffen Tigges voor Sargis Adamyan FC Köln
76' Wissel FC Köln Wissel Damion Downs voor Faride Alidou FC Köln
76' Wissel FC Köln Wissel Dominique Heintz voor Jan Thielmann FC Köln
79' Wissel FC Bayern München Wissel Leon Goretzka voor Aleksandar Pavlović FC Bayern München
79' Wissel FC Bayern München Wissel Konrad Laimer voor Raphaël Guerreiro  FC Bayern München
93' Doelpunt FC Bayern München Doelpunt Thomas Müller FC Bayern München 2-0
Video hoogtepunten en samenvatting Bayern München - Köln
Opstellingen Bayern München - Köln
De opstellingen van Bayern München en Köln zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Bayern München gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Köln zal beginnen in een 4-4-2 opstelling.
Coach Thomas Tuchel
Coach Timo Schultz
Voorbeschouwing Bayern München - Köln

Bayern München en Köln treffen elkaar in de 29e speelronde van de Bundesliga van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Frank Willenborg en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Bayern München en Köln in de Bundesliga vond plaats op 24 november 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor Bayern München. Op basis van de afgelopen 26 duels tussen beide ploegen is Bayern München favoriet. De thuisploeg wist 18 keer te winnen, terwijl Köln slechts 2 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 6 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Bayern München 18
Winst Köln 2
Gelijkspel 6
Totaal 26

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Bayern München op een 2e positie staat, terwijl we Köln terugvinden op de 17e plaats.