Nabeschouwing Bayern München - Red Bull Leipzig (2-1) || Bundesliga 2023/2024

Zaterdag 24 februari 2024 - 18:30 uur

In de Bundesliga 2023/2024 neemt Bayern München het zaterdag 24 februari 2024 om 18:30 uur in eigen huis op tegen Red Bull Leipzig. De wedstrijd wordt gespeeld in Allianz Arena in Munich.

Via de Bayern München - Red Bull Leipzig live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Bayern München - Red Bull Leipzig (2-1)

Het Bundesliga duel tussen Bayern München en Red Bull Leipzig is onder leiding van scheidsrechter Sascha Stegemann geëindigd in een 2-1 overwinning voor Bayern München. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel pas in de tweede helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 56e minuut door Harry Kane , waarmee FC Bayern München met 1-0 de leiding nam. RB Leipzig kwam in de 70e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van Benjamin Sesko, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 91e minuut zette Harry Kane  zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee FC Bayern München de leiding in de wedstrijd nam. Het bleek uiteindelijk het beslissende doelpunt van de wedstrijd te zijn, want beide teams wisten hierna niet meer tot scoren te komen.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Sascha Stegemann, waardoor Bayern München dankzij een 2-1 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Bayern München - Red Bull Leipzig 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Bayern München - Red Bull Leipzig teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

37' Gele kaart FC Bayern München Gele kaart voor Aleksandar Pavlović FC Bayern München
41' Gele kaart RB Leipzig Gele kaart voor Willi Orbán RB Leipzig
56' Doelpunt FC Bayern München Doelpunt Harry Kane  met assist van Jamal Musiala FC Bayern München 1-0
59' Gele kaart FC Bayern München Gele kaart voor Matthijs de Ligt FC Bayern München
64' Wissel FC Bayern München Wissel Mathys Tel voor Leroy Sané FC Bayern München
65' Wissel FC Bayern München Wissel Konrad Laimer voor Thomas Müller FC Bayern München
66' Gele kaart FC Bayern München Gele kaart voor Jamal Musiala FC Bayern München
67' Gele kaart RB Leipzig Gele kaart voor Xaver Schlager RB Leipzig
70' Doelpunt RB Leipzig Doelpunt Benjamin Sesko met assist van Dani Olmo RB Leipzig 1-1
73' Wissel RB Leipzig Wissel Yussuf Poulsen voor Loïs Openda RB Leipzig
74' Wissel RB Leipzig Wissel Kevin Kampl voor Amadou Haidara RB Leipzig
78' Gele kaart RB Leipzig Gele kaart voor Mohamed Simakan RB Leipzig
81' Wissel FC Bayern München Wissel Min-jae Kim voor Aleksandar Pavlović FC Bayern München
84' Wissel FC Bayern München Wissel Eric Maxim Choupo-Moting voor Jamal Musiala FC Bayern München
87' Wissel RB Leipzig Wissel Eljif Elmas voor Xavi Simons RB Leipzig
91' Doelpunt FC Bayern München Doelpunt Harry Kane  met assist van Eric Maxim Choupo-Moting FC Bayern München 2-1
92' Wissel RB Leipzig Wissel Christoph Baumgartner voor Benjamin Sesko RB Leipzig
92' Wissel RB Leipzig Wissel Castello Lukeba voor David Raum RB Leipzig
Video hoogtepunten en samenvatting Bayern München - Red Bull Leipzig
Opstellingen Bayern München - Red Bull Leipzig
De opstellingen van Bayern München en Red Bull Leipzig zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Bayern München gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Red Bull Leipzig zal beginnen in een 4-2-2-2 opstelling.