Nabeschouwing Köln - Borussia M'gladbach (3-1) || Bundesliga 2023/2024

Zondag 22 oktober 2023 - 15:30 uur

In de Bundesliga 2023/2024 neemt Köln het zondag 22 oktober 2023 om 15:30 uur in eigen huis op tegen Borussia M'gladbach. De wedstrijd wordt gespeeld in RheinEnergieStadion in Cologne.

Via de Köln - Borussia M'gladbach live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Köln - Borussia M'gladbach (3-1)

Het Bundesliga duel tussen Köln en Borussia M'gladbach is onder leiding van scheidsrechter Deniz Aytekin geëindigd in een 3-1 overwinning voor Köln. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Een penalty zorgde voor de openingsgoal na 9 minuten. Florian Kainz maakte dankbaar gebruik van deze uitgelezen kans en zette daarmee FC Köln vanaf 11 meter op een 1-0 voorsprong. Borussia Mönchengladbach kwam in de 63e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van Nico Elvedi, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 72e minuut moest Borussia Mönchengladbach verder met een man minder nadat Kouadio Koné een rode kaart had gekregen. In de 76e minuut scoorde FC Köln via Kouadio Koné, maar doordat het doelpunt werd afgekeurd bleef de score onveranderd.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Deniz Aytekin, waardoor Köln dankzij een 3-1 eindresultaat drie punten overhield aan deze wedstrijd.

LIVE Köln - Borussia M'gladbach 3-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Köln - Borussia M'gladbach teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

8' Luca Waldschmidt FC Köln
9' Penalty FC Köln Penalty Florian Kainz FC Köln 1-0
46' Wissel Borussia Mönchengladbach Wissel Rocco Reitz voor Florian Neuhaus Borussia Mönchengladbach
46' Wissel Borussia Mönchengladbach Wissel Joseph Scally voor Luca Netz Borussia Mönchengladbach
63' Doelpunt Borussia Mönchengladbach Doelpunt Nico Elvedi met assist van Franck Honorat Borussia Mönchengladbach 1-1
71' Kouadio Koné Borussia Mönchengladbach
72' Wissel FC Köln Wissel Faride Alidou voor Linton Maina FC Köln
72' Rode kaart Borussia Mönchengladbach Rode kaart voor Kouadio Koné Borussia Mönchengladbach
74' Gele kaart Borussia Mönchengladbach Gele kaart voor Moritz Nicolas Borussia Mönchengladbach
76' Florian Kainz FC Köln 2-1
76' Penalty FC Köln Penalty Kouadio Koné FC Köln
79' Wissel Borussia Mönchengladbach Wissel Robin Hack voor Franck Honorat Borussia Mönchengladbach
79' Wissel Borussia Mönchengladbach Wissel Jordan Siebatcheu voor Tomáš Čvančara Borussia Mönchengladbach
79' Wissel FC Köln Wissel Luca Kilian voor Timo Hübers FC Köln
79' Wissel Borussia Mönchengladbach Wissel Nathan NGoumou voor Alassane Pléa Borussia Mönchengladbach
88' Wissel FC Köln Wissel Steffen Tigges voor Davie Selke FC Köln
89' Wissel FC Köln Wissel Denis Huseinbašić voor Florian Kainz FC Köln
90' Doelpunt FC Köln Doelpunt Luca Waldschmidt met assist van Denis Huseinbašić FC Köln 3-1
94' Gele kaart Borussia Mönchengladbach Gele kaart voor Joseph Scally Borussia Mönchengladbach
Video hoogtepunten en samenvatting Köln - Borussia M'gladbach
Opstellingen Köln - Borussia M'gladbach
De opstellingen van Köln en Borussia M'gladbach zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Köln gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Borussia M'gladbach zal beginnen in een 3-5-2 opstelling.