Nabeschouwing Köln - Union Berlin (3-2) || Bundesliga 2023/2024

Zaterdag 11 mei 2024 - 15:30 uur

In de Bundesliga 2023/2024 neemt Köln het zaterdag 11 mei 2024 om 15:30 uur in eigen huis op tegen Union Berlin. De wedstrijd wordt gespeeld in RheinEnergieStadion in Cologne.

Via de Köln - Union Berlin live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Köln - Union Berlin (3-2)

Het Bundesliga duel tussen Köln en Union Berlin is onder leiding van scheidsrechter Deniz Aytekin geëindigd in een 3-2 overwinning voor Köln. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-2 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 15e minuut door Robin Knoche, waarmee FC Union Berlin met 0-1 de leiding nam. Een penalty zorgde er later in de 19e minuut voor dat FC Union Berlin via Kevin Volland op 0-2 kwam te staan. In de 45e minuut werd door de scheidsrechter opnieuw een strafschop gegeven. Dit keer was het Florian Kainz   van FC Köln die de aanloop nam en niet faalde vanaf 11 meter: 1-2.

In de slotfase van de wedstrijd werd de stand toch weer gelijkgetrokken, toen Steffen Tigges in de 87e minuut de 2-2 maakte namens FC Köln. Zo leek de wedstrijd te gaan eindigen in een gelijkspel. Het was uiteindelijk FC Köln dat in de 93e minuut toch nog langszij wist te komen, nadat Damion Downs de 3-2 wist te scoren en hiermee tevens matchwinnaar werd.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Deniz Aytekin bij een 3-2 eindstand in het voordeel van Köln.

LIVE Köln - Union Berlin 3-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Köln - Union Berlin teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

15' Doelpunt FC Union Berlin Doelpunt Robin Knoche met assist van Christopher Trimmel  FC Union Berlin 0-1
17' Danilho Doekhi FC Union Berlin
19' Penalty FC Union Berlin Penalty Kevin Volland Christopher Trimmel  FC Union Berlin 0-2
20' Wissel FC Köln Wissel Linton Maina voor Luca Waldschmidt  FC Köln
36' Gele kaart FC Köln Gele kaart voor Benno Schmitz FC Köln
44' Gele kaart FC Union Berlin Gele kaart voor Rani Khedira FC Union Berlin
45' Penalty FC Köln Penalty Florian Kainz   FC Köln 1-2
46' Wissel FC Union Berlin Wissel Janik Haberer voor Rani Khedira FC Union Berlin
46' Wissel FC Köln Wissel Dominique Heintz voor Benno Schmitz FC Köln
46' Wissel FC Köln Wissel Steffen Tigges voor Sargis Adamyan FC Köln
53' Gele kaart FC Köln Gele kaart voor Eric Martel FC Köln
54' Wissel FC Union Berlin Wissel Benedict Hollerbach voor Brenden Aaronson FC Union Berlin
54' Wissel FC Union Berlin Wissel Chris Bedia voor Kevin Volland FC Union Berlin
60' Wissel FC Union Berlin Wissel Lucas Tousart voor Jérôme Roussillon FC Union Berlin
61' Wissel FC Köln Wissel Mark Uth voor Eric Martel FC Köln
72' Wissel FC Union Berlin Wissel Josip Juranovic voor Christopher Trimmel  FC Union Berlin
74' Wissel FC Köln Wissel Damion Downs voor Faride Alidou FC Köln
74' Gele kaart FC Köln Gele kaart voor Denis Huseinbasic FC Köln
84' Gele kaart FC Union Berlin Gele kaart voor Josip Juranovic FC Union Berlin
87' Doelpunt FC Köln Doelpunt Steffen Tigges met assist van Mark Uth FC Köln 2-2
93' Doelpunt FC Köln Doelpunt Damion Downs met assist van Linton Maina FC Köln 3-2
Video hoogtepunten en samenvatting Köln - Union Berlin
Opstellingen Köln - Union Berlin
De opstellingen van Köln en Union Berlin zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Köln gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Union Berlin zal beginnen in een 3-4-2-1 opstelling.