Nabeschouwing Mainz 05 - Freiburg (0-1) || Bundesliga 2023/2024

Zondag 3 december 2023 - 15:30 uur

In de Bundesliga 2023/2024 neemt Mainz 05 het zondag 3 december 2023 om 15:30 uur in eigen huis op tegen Freiburg. De wedstrijd wordt gespeeld in Mewa Arena in Mainz.

Via de Mainz 05 - Freiburg live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Mainz 05 - Freiburg (0-1)

Het Bundesliga duel tussen Mainz 05 en Freiburg is onder leiding van scheidsrechter Tobias Stieler geëindigd in een 0-1 overwinning voor Freiburg. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 0-1 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het enige doelpunt in de wedstrijd viel pas in de tweede helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 69e minuut door Michael Gregoritsch, waarmee SC Freiburg met 0-1 de leiding nam. Beide ploegen probeerden in het vervolg van de wedstrijd tot scoren te komen, met een aantal mooie aanvallen en flink wat schoten op goal tot gevolg. Het zou echter niet leiden tot nog meer goals.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal, waardoor Freiburg uiteindelijk een bescheiden 0-1 overwinning wist te boeken.

LIVE Mainz 05 - Freiburg 0-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Mainz 05 - Freiburg teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

24' Wissel SC Freiburg Wissel Manuel Gulde voor Matthias Ginter SC Freiburg
29' Gele kaart FSV Mainz 05 Gele kaart voor Leandro Barreiro FSV Mainz 05
59' Wissel SC Freiburg Wissel Lucas Höler voor Noah Weißhaupt SC Freiburg
66' Wissel FSV Mainz 05 Wissel Jonathan Burkardt voor Marco Richter FSV Mainz 05
69' Doelpunt SC Freiburg Doelpunt Michael Gregoritsch met assist van Merlin Röhl SC Freiburg 0-1
76' Wissel FSV Mainz 05 Wissel Aymen Barkok voor Brajan Gruda FSV Mainz 05
76' Wissel FSV Mainz 05 Wissel Karim Onisiwo voor Jae-sung Lee FSV Mainz 05
84' Wissel SC Freiburg Wissel Roland Sallai  voor Ritsu Doan SC Freiburg
84' Wissel SC Freiburg Wissel Chukwubuike Adamu voor Michael Gregoritsch SC Freiburg
86' Wissel FSV Mainz 05 Wissel Danny da Costa voor Silvan Widmer FSV Mainz 05
86' Wissel FSV Mainz 05 Wissel Dominik Kohr voor Tom Krauß FSV Mainz 05
87' Gele kaart SC Freiburg Gele kaart voor Roland Sallai  SC Freiburg
Video hoogtepunten en samenvatting Mainz 05 - Freiburg
Opstellingen Mainz 05 - Freiburg
De opstellingen van Mainz 05 en Freiburg zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Mainz 05 gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Freiburg zal beginnen in een 4-4-2 opstelling.
Voorbeschouwing Mainz 05 - Freiburg

Mainz 05 en Freiburg treffen elkaar in de 13e speelronde van de Bundesliga van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Tobias Stieler en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Mainz 05 en Freiburg in de Bundesliga vond plaats op 19 maart 2023 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van de afgelopen 26 duels tussen beide ploegen is Mainz 05 favoriet. De thuisploeg wist 12 keer te winnen, terwijl Freiburg slechts 7 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 7 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Mainz 05 12
Winst Freiburg 7
Gelijkspel 7
Totaal 26

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Mainz 05 op een 17e positie staat, terwijl we Freiburg terugvinden op de 10e plaats.