Nabeschouwing Union Berlin - Borussia M'gladbach (3-1) || Bundesliga 2023/2024

Zaterdag 9 december 2023 - 15:30 uur

In de Bundesliga 2023/2024 neemt Union Berlin het zaterdag 9 december 2023 om 15:30 uur in eigen huis op tegen Borussia M'gladbach. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadion An der Alten Försterei in Berlin.

Via de Union Berlin - Borussia M'gladbach live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Union Berlin - Borussia M'gladbach (3-1)

Het Bundesliga duel tussen Union Berlin en Borussia M'gladbach is onder leiding van scheidsrechter Martin Petersen geëindigd in een 3-1 overwinning voor Union Berlin. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Een penalty zorgde voor de openingsgoal na 23 minuten. Kevin Volland  maakte dankbaar gebruik van deze uitgelezen kans en zette daarmee FC Union Berlin vanaf 11 meter op een 1-0 voorsprong. FC Union Berlin vergrootte in de 50e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Benedict Hollerbach op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 75e minuut volgde een derde treffer van FC Union Berlin, waarmee Mikkel Kaufmann zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette.

Na 77 minuten deed Alassane Pléa iets terug door de aansluitingstreffer te maken, waarmee de achterstand van Borussia Mönchengladbach werd verkleind tot 3-1. Hiermee kon een nederlaag voor Borussia Mönchengladbach echter niet meer worden voorkomen, want de ploeg wist hierna niet opnieuw tot scoren te komen.

Hierna blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 3-1 winst voor Union Berlin.

LIVE Union Berlin - Borussia M'gladbach 3-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Union Berlin - Borussia M'gladbach teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

3' Gele kaart Borussia Mönchengladbach Gele kaart voor Joe Scally Borussia Mönchengladbach
23' Penalty FC Union Berlin Penalty Kevin Volland  FC Union Berlin 1-0
29' Gele kaart FC Union Berlin Gele kaart voor Josip Juranovic FC Union Berlin
33' Gele kaart Borussia Mönchengladbach Gele kaart voor Julian Weigl Borussia Mönchengladbach
47' Gele kaart Borussia Mönchengladbach Gele kaart voor Alassane Pléa Borussia Mönchengladbach
50' Doelpunt FC Union Berlin Doelpunt Benedict Hollerbach FC Union Berlin 2-0
59' Wissel Borussia Mönchengladbach Wissel Nathan NGoumou voor Christoph Kramer Borussia Mönchengladbach
61' Wissel FC Union Berlin Wissel András Schäfer  voor Benedict Hollerbach FC Union Berlin
70' Wissel Borussia Mönchengladbach Wissel Patrick Herrmann voor Luca Netz Borussia Mönchengladbach
70' Wissel Borussia Mönchengladbach Wissel Marvin Friedrich voor Joe Scally Borussia Mönchengladbach
70' Wissel Borussia Mönchengladbach Wissel Florian Neuhaus voor Rocco Reitz Borussia Mönchengladbach
74' Wissel FC Union Berlin Wissel Mikkel Kaufmann voor Kevin Behrens FC Union Berlin
74' Wissel FC Union Berlin Wissel Brenden Aaronson voor Kevin Volland  FC Union Berlin
75' Doelpunt FC Union Berlin Doelpunt Mikkel Kaufmann FC Union Berlin 3-0
77' Doelpunt Borussia Mönchengladbach Doelpunt Alassane Pléa met assist van Franck Honorat Borussia Mönchengladbach 3-1
80' Wissel Borussia Mönchengladbach Wissel Grant-Leon Ranos voor Tomas Cvancara Borussia Mönchengladbach
84' Wissel FC Union Berlin Wissel Paul Jaeckel voor Robin Gosens FC Union Berlin
Video hoogtepunten en samenvatting Union Berlin - Borussia M'gladbach
Opstellingen Union Berlin - Borussia M'gladbach
De opstellingen van Union Berlin en Borussia M'gladbach zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Union Berlin gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Borussia M'gladbach zal beginnen in een 3-5-2 opstelling.