Nabeschouwing Wolfsburg - Darmstadt 98 (3-0) || Bundesliga 2023/2024

Zaterdag 4 mei 2024 - 15:30 uur

In de Bundesliga 2023/2024 neemt Wolfsburg het zaterdag 4 mei 2024 om 15:30 uur in eigen huis op tegen Darmstadt 98. De wedstrijd wordt gespeeld in Volkswagen Arena in Wolfsburg.

Via de Wolfsburg - Darmstadt 98 live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Wolfsburg - Darmstadt 98 (3-0)

Het Bundesliga duel tussen Wolfsburg en Darmstadt 98 is onder leiding van scheidsrechter Robert Hartmann geëindigd in een 3-0 overwinning voor Wolfsburg. Na 45 minuten stond er een 2-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 8e minuut door Patrick Wimmer, waarmee VfL Wolfsburg met 1-0 de leiding nam. VfL Wolfsburg vergrootte in de 10e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Jonas Wind op een 2-0 voorsprong kwam te staan. Tiago Tomás dacht na 92 minuten te scoren voor VfL Wolfsburg, maar moest helaas constateren dat het doelpunt werd afgekeurd.

In de tweede helft kwamen beide ploegen niet meer tot scoren. De wedstrijd eindigde dan ook met een 3-0 stand in het voordeel van Wolfsburg.

LIVE Wolfsburg - Darmstadt 98 3-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Wolfsburg - Darmstadt 98 teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

7' Gele kaart Darmstadt 98 Gele kaart voor Andreas Müller Darmstadt 98
8' Doelpunt VfL Wolfsburg Doelpunt Patrick Wimmer VfL Wolfsburg 1-0
10' Doelpunt VfL Wolfsburg Doelpunt Jonas Wind met assist van Lovro Majer VfL Wolfsburg 2-0
32' Gele kaart Darmstadt 98 Gele kaart voor Matej Maglica Darmstadt 98
34' Wissel Darmstadt 98 Wissel Jannik Müller voor Matej Maglica Darmstadt 98
46' Wissel Darmstadt 98 Wissel Aaron Seydel voor Andreas Müller Darmstadt 98
60' Wissel Darmstadt 98 Wissel Mathias Honsak voor Oscar Vilhelmsson Darmstadt 98
65' Wissel VfL Wolfsburg Wissel Jakub Kamiński voor Ridle Baku VfL Wolfsburg
66' Wissel VfL Wolfsburg Wissel Cédric Zesiger voor Patrick Wimmer VfL Wolfsburg
82' Wissel VfL Wolfsburg Wissel Kevin Behrens voor Jonas Wind VfL Wolfsburg
82' Wissel VfL Wolfsburg Wissel Vaclav Cerny voor Kevin Paredes VfL Wolfsburg
85' Wissel Darmstadt 98 Wissel A. Arania voor Emir Karic Darmstadt 98
85' Wissel Darmstadt 98 Wissel Fabian Schnellhardt voor Julian Justvan Darmstadt 98
93' Gele kaart Darmstadt 98 Gele kaart voor Vaclav Cerny Jakub Kamiński Darmstadt 98 3-0
91' Wissel VfL Wolfsburg Wissel Christoph Zimmermann voor VfL Wolfsburg
92' Doelpunt VfL Wolfsburg Doelpunt Tiago Tomás met assist van Lovro Majer VfL Wolfsburg
Video hoogtepunten en samenvatting Wolfsburg - Darmstadt 98
Opstellingen Wolfsburg - Darmstadt 98
De opstellingen van Wolfsburg en Darmstadt 98 zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Wolfsburg gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Darmstadt 98 zal beginnen in een 3-4-1-2 opstelling.
Coach Ralph Hasenhüttl
Formatie 3-4-1-2
Coach Torsten Lieberknecht
Voorbeschouwing Wolfsburg - Darmstadt 98

Wolfsburg en Darmstadt 98 treffen elkaar in de 32e speelronde van de Bundesliga van het seizoen 2023/2024. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Robert Hartmann en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Wolfsburg en Darmstadt 98 in de Bundesliga vond plaats op 16 december 2023 en dat duel eindigde in een overwinning voor Wolfsburg. Op basis van de afgelopen 5 duels tussen beide ploegen is Wolfsburg favoriet. De thuisploeg wist 3 keer te winnen, terwijl Darmstadt 98 slechts 1 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 1 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Wolfsburg 3
Winst Darmstadt 98 1
Totaal 5

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Wolfsburg op een 12e positie staat, terwijl we Darmstadt 98 terugvinden op de 18e plaats.