Nabeschouwing Benfica - Zenit (1-0) || Champions League 2015/2016

Dinsdag 16 februari 2016 - 20:45 uur

In de Champions League 2015/2016 neemt Benfica het dinsdag 16 februari 2016 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Zenit.

Via de Benfica - Zenit live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Benfica - Zenit (1-0)

Het Champions League duel tussen Benfica en Zenit is geëindigd in een 1-0 overwinning voor Benfica. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

In de 91e minuut dacht Benfica op voorsprong te komen via een doelpunt van Jonas. Helaas voor Benfica werd het doelpunt afgekeurd, waardoor de stand 0-0 bleef. In de 90e minuut kreeg D. Criscito van Zenit voor de tweede keer een gele kaart en dus rood te zien. De speler kon voortijdig gaan douchen waardoor Zenit de resterende minuten met een man minder moest volbrengen.

Kort daarna blies de scheidsrechter voor de laatste keer deze wedstrijd op zijn fluit, waardoor beide ploegen en de toeschouwers genoegen moesten nemen met een 1-0 eindresultaat.

LIVE Benfica - Zenit 1-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Benfica - Zenit teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

16' Gele kaart Benfica Gele kaart voor André Almeida Benfica
32' Gele kaart Zenit Gele kaart voor A. Witsel Zenit
35' Gele kaart Benfica Gele kaart voor Jardel Benfica
43' Gele kaart Benfica Gele kaart voor Pizzi Benfica
59' Gele kaart Zenit Gele kaart voor Javi García Zenit
63' Wissel Benfica Wissel R. Jiménez voor K. Mitroglou Benfica
67' Gele kaart Zenit Gele kaart voor D. Criscito Zenit
71' Wissel Benfica Wissel M. Carcela voor Pizzi Benfica
74' Wissel Zenit Wissel A. Kokorin voor A. Dzyuba Zenit
81' Wissel Zenit Wissel Y. Zhirkov voor O. Shatov Zenit
87' Wissel Zenit Wissel Maurício voor Danny Zenit
91' Doelpunt Benfica Doelpunt Jonas met assist van N. Gaitán Benfica
92' Gele kaart Benfica Gele kaart voor Jonas Benfica
90' Tweede gele kaart Zenit Tweede gele kaart voor D. Criscito Zenit
Video hoogtepunten en samenvatting Benfica - Zenit
Opstellingen Benfica - Zenit

Voorbeschouwing Benfica - Zenit

Benfica en Zenit spelen tegen elkaar in seizoen 2015/2016 van de Champions League.

De vorige ontmoeting tussen Benfica en Zenit in de Champions League vond plaats op 26 november 2014 en dat duel eindigde in een overwinning voor Zenit. Op basis van de afgelopen 4 duels tussen beide teams is Zenit favoriet. 3 keer wist de ploeg van Benfica te winnen, tegenover 1 winstpartijen voor Benfica. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.