Nabeschouwing Arsenal - Bayern München (1-5) || Champions League 2016/2017

Dinsdag 7 maart 2017 - 20:45 uur

In de Champions League 2016/2017 neemt Arsenal het dinsdag 7 maart 2017 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Bayern München. De wedstrijd wordt gespeeld in Emirates Stadium in London.

Via de Arsenal - Bayern München live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Arsenal - Bayern München (1-5)

Het Champions League duel tussen Arsenal en Bayern München is onder leiding van scheidsrechter Anastasios Sidiropoulos geëindigd in een 1-5 overwinning voor Bayern München. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-5 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 20e minuut door T. Walcott, waarmee Arsenal met 1-0 de leiding nam. In de 54e minuut moest L. Koscielny van het veld vertrekken nadat scheidsrechter Anastasios Sidiropoulos een rode kaart had getrokken. Hierdoor moest Arsenal verder met een speler minder. Door een benutte penalty kwam FC Bayern München vervolgens op 1-1. Het was R. Lewandowski die vanaf 11 meter wist te scoren in de 55e minuut.

In de 68e minuut was het FC Bayern München dat met 1-2 de leiding in de wedstrijd nam na een doelpunt van A. Robben. Na 78 minuten werd de voorsprong voor FC Bayern München vergroot nadat Douglas Costa de 1-3 wist te scoren. In de 80e minuut werd opnieuw gescoord. Dit keer was het A. Vidal die namens FC Bayern München het net wist te raken. Even later viel het zesde en tevens laatste doelpunt van de wedstrijd. In de 85e minuut was het FC Bayern München dat via A. Vidal de stand op 1-5 zette en daarmee ook de einduitslag bepaalde.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Anastasios Sidiropoulos en eindigde de wedstrijd dus met een 1-5 stand in het voordeel van Bayern München.

LIVE Arsenal - Bayern München 1-5

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Arsenal - Bayern München teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

20' Doelpunt Arsenal Doelpunt T. Walcott met assist van O. Giroud Arsenal 1-0
39' Gele kaart Arsenal Gele kaart voor T. Walcott Arsenal
39' Gele kaart FC Bayern München Gele kaart voor D. Alaba FC Bayern München
44' Gele kaart FC Bayern München Gele kaart voor Javi Martínez FC Bayern München
54' Rode kaart Arsenal Rode kaart voor L. Koscielny Arsenal
55' Penalty FC Bayern München Penalty R. Lewandowski FC Bayern München 1-1
61' Gele kaart Arsenal Gele kaart voor A. Oxlade-Chamberlain Arsenal
68' Doelpunt FC Bayern München Doelpunt A. Robben FC Bayern München 1-2
71' Wissel FC Bayern München Wissel Douglas Costa voor A. Robben FC Bayern München
72' Wissel Arsenal Wissel M. Özil voor O. Giroud Arsenal
72' Wissel Arsenal Wissel F. Coquelin voor A. Ramsey Arsenal
73' Wissel Arsenal Wissel Lucas Pérez voor A. Sánchez Arsenal
78' Doelpunt FC Bayern München Doelpunt Douglas Costa met assist van Rafinha FC Bayern München 1-3
79' Gele kaart Arsenal Gele kaart voor G. Xhaka Arsenal
79' Wissel FC Bayern München Wissel J. Kimmich voor Thiago Alcântara FC Bayern München
79' Wissel FC Bayern München Wissel Renato Sanches voor F. Ribéry FC Bayern München
80' Doelpunt FC Bayern München Doelpunt A. Vidal met assist van Xabi Alonso FC Bayern München 1-4
85' Doelpunt FC Bayern München Doelpunt A. Vidal met assist van Douglas Costa FC Bayern München 1-5
Video hoogtepunten en samenvatting Arsenal - Bayern München
Opstellingen Arsenal - Bayern München

Voorbeschouwing Arsenal - Bayern München

Arsenal en Bayern München spelen tegen elkaar in seizoen 2016/2017 van de Champions League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Anastasios Sidiropoulos en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Arsenal en Bayern München in de Champions League vond plaats op 15 februari 2017 en dat duel eindigde in een overwinning voor Bayern München. Op basis van de afgelopen 7 duels tussen beide teams is Bayern München favoriet. 4 keer wist de ploeg van Arsenal te winnen, tegenover 2 winstpartijen voor Arsenal. 1 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.