Nabeschouwing Barcelona - Olympiakos Piraeus (3-1) || Champions League 2017/2018

Woensdag 18 oktober 2017 - 20:45 uur

In de Champions League 2017/2018 neemt Barcelona het woensdag 18 oktober 2017 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Olympiakos Piraeus. De wedstrijd wordt gespeeld in Spotify Camp Nou in Barcelona.

Via de Barcelona - Olympiakos Piraeus live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Barcelona - Olympiakos Piraeus (3-1)

Het Champions League duel tussen Barcelona en Olympiakos Piraeus is onder leiding van scheidsrechter William Collum geëindigd in een 3-1 overwinning voor Barcelona. Na 45 minuten stond er een 1-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Een ongelukkig eerste eigen doelpunt van D. Nikolaou zette FC Barcelona op een 1-0 voorsprong in de 18e minuut van de wedstrijd. In de 42e minuut kreeg G. Pique van FC Barcelona voor de tweede keer een gele kaart en dus rood te zien. De speler kon voortijdig gaan douchen waardoor FC Barcelona de resterende minuten met een man minder moest volbrengen. Er werd in de eerste helft verder niet meer gescoord, waardoor beide ploegen met een 1-0 tussenstand de rust in gingen. In de tweede helft liep FC Barcelona via een goal van L. Messi in de 61e minuut verder uit naar een stand van 2-0.

In de 64e minuut volgde een derde treffer van FC Barcelona, waarmee L. Digne zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette. Na 90 minuten deed D. Nikolaou iets terug door de aansluitingstreffer te maken, waarmee de achterstand van Olympiakos Piraeus werd verkleind tot 3-1.

Even later blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 3-1 winst voor Barcelona.

LIVE Barcelona - Olympiakos Piraeus 3-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Barcelona - Olympiakos Piraeus teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

11' Gele kaart FC Barcelona Gele kaart voor G. Pique FC Barcelona
18' Eigen doelpunt FC Barcelona Eigen doelpunt D. Nikolaou G. Deulofeu FC Barcelona 1-0
31' Gele kaart Olympiakos Piraeus Gele kaart voor J. Romao Olympiakos Piraeus
42' Tweede gele kaart FC Barcelona Tweede gele kaart voor G. Pique FC Barcelona
46' Wissel FC Barcelona Wissel J. Mascherano voor G. Deulofeu FC Barcelona
55' Wissel Olympiakos Piraeus Wissel U. Djurdjevic voor G. Gillet Olympiakos Piraeus
60' Gele kaart Olympiakos Piraeus Gele kaart voor D. Nikolaou Olympiakos Piraeus
61' Doelpunt FC Barcelona Doelpunt L. Messi FC Barcelona 2-0
64' Doelpunt FC Barcelona Doelpunt L. Digne met assist van L. Messi FC Barcelona 3-0
65' Wissel Olympiakos Piraeus Wissel F. Pardo voor M. Carcela-Gonzalez Olympiakos Piraeus
67' Wissel FC Barcelona Wissel I. Rakitic voor A. Iniesta FC Barcelona
72' Wissel Olympiakos Piraeus Wissel K. Fortounis voor V. Odjidja-Ofoe Olympiakos Piraeus
80' Wissel FC Barcelona Wissel A. Gomes voor S. Busquets FC Barcelona
90' Doelpunt Olympiakos Piraeus Doelpunt D. Nikolaou met assist van K. Fortounis Olympiakos Piraeus 3-1
91' Gele kaart Olympiakos Piraeus Gele kaart voor O. Elabdellaoui Olympiakos Piraeus
Video hoogtepunten en samenvatting Barcelona - Olympiakos Piraeus
Opstellingen Barcelona - Olympiakos Piraeus

Voorbeschouwing Barcelona - Olympiakos Piraeus

Barcelona en Olympiakos Piraeus spelen tegen elkaar in seizoen 2017/2018 van de Champions League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter William Collum en zijn assistenten.

Het is voor het eerst dat Barcelona en Olympiakos Piraeus elkaar treffen in de Champions League.

Winst Barcelona 0
Winst Olympiakos Piraeus 0

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Barcelona op een 1e positie staat, terwijl we Olympiakos Piraeus terugvinden op de 4e plaats.