Nabeschouwing Benfica - Basel (0-2) || Champions League 2017/2018

Dinsdag 5 december 2017 - 20:45 uur

In de Champions League 2017/2018 neemt Benfica het dinsdag 5 december 2017 om 20:45 uur in eigen huis op tegen Basel. De wedstrijd wordt gespeeld in Estádio do Sport Lisboa e Benfica (da Luz) (Lisboa) in Lisboa.

Via de Benfica - Basel live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Benfica - Basel (0-2)

Het Champions League duel tussen Benfica en Basel is onder leiding van scheidsrechter Jesús Gil Manzano geëindigd in een 0-2 overwinning voor Basel. Na 45 minuten stond er een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 0-2 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Basel kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 0-1 voor sprong in de 5e minuut, dankzij een goal van M. Elyounoussi. Basel vergrootte in de 65e minuut de voorsprong nadat het via een goal van D. Oberlin op een 0-2 voorsprong kwam te staan.

Aan het einde van de tweede helft floot de arbiter af, waarmee de wedstrijd met 0-2 eindigde in een overwinning voor Basel.

LIVE Benfica - Basel 0-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Benfica - Basel teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

5' Doelpunt Basel Doelpunt M. Elyounoussi met assist van M. Lang Basel 0-1
9' Gele kaart Basel Gele kaart voor T. Xhaka Basel
62' Wissel Benfica Wissel Jonas voor D. Goncalves Benfica
63' Gele kaart Basel Gele kaart voor M. Akanji Basel
65' Doelpunt Basel Doelpunt D. Oberlin met assist van M. Akanji Basel 0-2
68' Gele kaart Benfica Gele kaart voor A. Samaris Benfica
73' Wissel Benfica Wissel Gabriel voor Pizzi Benfica
73' Wissel Benfica Wissel A. Almeida voor A. Samaris Benfica
75' Gele kaart Basel Gele kaart voor R. Petretta Basel
82' Wissel Basel Wissel B. Riveros voor R. Petretta Basel
88' Wissel Basel Wissel K. Bua voor D. Oberlin Basel
94' Wissel Basel Wissel A. Fransson voor R. Steffen Basel
Video hoogtepunten en samenvatting Benfica - Basel
Opstellingen Benfica - Basel

Voorbeschouwing Benfica - Basel

Benfica en Basel spelen tegen elkaar in seizoen 2017/2018 van de Champions League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Jesús Gil Manzano en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Benfica en Basel in de Champions League vond plaats op 27 september 2017 en dat duel eindigde in een overwinning voor Basel. Op basis van de afgelopen 3 duels belooft het een spannende wedstrijd te worden, aangezien zowel Benfica als Basel wisten 1 keer van elkaar te winnen. Een confrontatie tussen beide teams eindigde 1 keer in een gelijkspel.

Winst Benfica 1
Winst Basel 1
Totaal 3

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Benfica op een 4e positie staat, terwijl we Basel terugvinden op de 2e plaats.