Nabeschouwing AEK Athene - Benfica (2-3) || Champions League 2018/2019

Dinsdag 2 oktober 2018 - 21:00 uur

In de Champions League 2018/2019 neemt AEK Athene het dinsdag 2 oktober 2018 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Benfica. De wedstrijd wordt gespeeld in Olympiako Stadio Spyros Louis in Athens.

Via de AEK Athene - Benfica live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing AEK Athene - Benfica (2-3)

Het Champions League duel tussen AEK Athene en Benfica is onder leiding van scheidsrechter Orel Grinfeeld geëindigd in een 2-3 overwinning voor Benfica. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 0-2 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-3 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 6e minuut door H. Seferović, waarmee Benfica met 0-1 de leiding nam. Benfica vergrootte in de 15e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Álex Grimaldo op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 49e minuut kreeg Rúben Dias van Benfica voor de tweede keer een gele kaart. Dat betekent dat de speler kon vertrekken en Benfica de wedstrijd met een speler minder moest vervolgen.

In de 53e minuut was het AEK Athens dat met 1-2 de leiding in de wedstrijd nam na een doelpunt van V. Klonaridis. Na 63 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat V. Klonaridis de 2-2 maakte namens AEK Athens. Benfica kwam op voorsprong nadat Alfa Semedo de 2-3 wist te maken na 74 minuten.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Orel Grinfeeld en eindigde de wedstrijd dus met een 2-3 stand in het voordeel van Benfica.

LIVE AEK Athene - Benfica 2-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd AEK Athene - Benfica teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

6' Doelpunt Benfica Doelpunt H. Seferović met assist van Gedson Fernandes Benfica 0-1
8' Gele kaart Benfica Gele kaart voor Rúben Dias Benfica
15' Doelpunt Benfica Doelpunt Álex Grimaldo met assist van Pizzi Benfica 0-2
34' Gele kaart AEK Athens Gele kaart voor E. Ponce AEK Athens
40' Gele kaart AEK Athens Gele kaart voor A. Bakasetas AEK Athens
49' Tweede gele kaart Benfica Tweede gele kaart voor Rúben Dias Benfica
46' Wissel Benfica Wissel C. Lema voor E. Salvio Benfica
53' Doelpunt AEK Athens Doelpunt V. Klonaridis met assist van N. Hult AEK Athens 1-2
60' Wissel AEK Athens Wissel G. Giakoumakis voor E. Ponce AEK Athens
62' Wissel Benfica Wissel Alfa Semedo voor Pizzi Benfica
63' Doelpunt AEK Athens Doelpunt V. Klonaridis met assist van M. Oikonomou AEK Athens 2-2
68' Wissel AEK Athens Wissel U. Ćosić voor M. Oikonomou AEK Athens
74' Doelpunt Benfica Doelpunt Alfa Semedo Benfica 2-3
79' Gele kaart Benfica Gele kaart voor André Almeida Benfica
79' Wissel AEK Athens Wissel Rodrigo Galo voor André Simões AEK Athens
84' Wissel Benfica Wissel F. Cervi voor Rafa Silva Benfica
93' Gele kaart Benfica Gele kaart voor Álex Grimaldo Benfica
Video hoogtepunten en samenvatting AEK Athene - Benfica
Opstellingen AEK Athene - Benfica
De opstellingen van AEK Athene en Benfica zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat AEK Athene gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Benfica zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Voorbeschouwing AEK Athene - Benfica

AEK Athene en Benfica spelen tegen elkaar in seizoen 2018/2019 van de Champions League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Orel Grinfeeld en zijn assistenten.

Het is voor het eerst dat AEK Athene en Benfica elkaar treffen in de Champions League.

Winst AEK Athene 0
Winst Benfica 0

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel AEK Athene op een 4e positie staat, terwijl we Benfica terugvinden op de 3e plaats.