Nabeschouwing Ajax - AEK Athene (3-0) || Champions League 2018/2019

Woensdag 19 september 2018 - 18:55 uur

In de Champions League 2018/2019 neemt Ajax het woensdag 19 september 2018 om 18:55 uur in eigen huis op tegen AEK Athene. De wedstrijd wordt gespeeld in Johan Cruijff Arena in Amsterdam.

Via de Ajax - AEK Athene live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Ajax - AEK Athene (3-0)

Het Champions League duel tussen Ajax en AEK Athene is onder leiding van scheidsrechter Carlos del Cerro Grande geëindigd in een 3-0 overwinning voor Ajax. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel pas in de tweede helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 46e minuut door N. Tagliafico, waarmee Ajax met 1-0 de leiding nam. Ajax vergrootte in de 77e minuut de voorsprong nadat het via een goal van D. van de Beek op een 2-0 voorsprong kwam te staan. Laat in de wedstrijd volgde nog een derde en laatste doelpunt. Het was N. Tagliafico van Ajax die de 3-0 wist te maken in de 90e minuut.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Carlos del Cerro Grande, waardoor Ajax een 3-0 overwinning boekte in deze bekerwedstrijd.

LIVE Ajax - AEK Athene 3-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Ajax - AEK Athene teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

46' Doelpunt Ajax Doelpunt N. Tagliafico met assist van David Neres Ajax 1-0
61' Wissel AEK Athens Wissel Alef voor K. Galanopoulos AEK Athens
62' Wissel Ajax Wissel D. van de Beek voor K. Huntelaar Ajax
70' Wissel AEK Athens Wissel G. Gianniotas voor M. Bakakis AEK Athens
72' Gele kaart AEK Athens Gele kaart voor Alef AEK Athens
74' Gele kaart Ajax Gele kaart voor F. de Jong Ajax
74' Gele kaart AEK Athens Gele kaart voor P. Mandalos AEK Athens
75' Gele kaart Ajax Gele kaart voor H. Ziyech Ajax
77' Doelpunt Ajax Doelpunt D. van de Beek met assist van D. Tadić Ajax 2-0
78' Wissel Ajax Wissel K. Dolberg voor David Neres Ajax
81' Wissel AEK Athens Wissel G. Giakoumakis voor E. Ponce AEK Athens
88' Gele kaart Ajax Gele kaart voor N. Tagliafico Ajax
90' Doelpunt Ajax Doelpunt N. Tagliafico met assist van C. Eiting Ajax 3-0
Video hoogtepunten en samenvatting Ajax - AEK Athene
Opstellingen Ajax - AEK Athene
De opstellingen van Ajax en AEK Athene zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Ajax gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en AEK Athene zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Voorbeschouwing Ajax - AEK Athene

Ajax en AEK Athene spelen tegen elkaar in seizoen 2018/2019 van de Champions League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Carlos del Cerro Grande en zijn assistenten. Beide teams zullen het nieuwe Champions League seizoen uiteraard goed willen beginnen, met bij voorkeur een overwinning in de eerste ronde.

Het is voor het eerst dat Ajax en AEK Athene elkaar treffen in de Champions League.