Nabeschouwing Ajax - Bayern München (3-3) || Champions League 2018/2019

Woensdag 12 december 2018 - 21:00 uur

In de Champions League 2018/2019 neemt Ajax het woensdag 12 december 2018 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Bayern München. De wedstrijd wordt gespeeld in Johan Cruijff Arena in Amsterdam.

Via de Ajax - Bayern München live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Ajax - Bayern München (3-3)

De Champions League 2018/2019 wedstrijd tussen Ajax en Bayern München geresulteerd in een gelijkspel. Saai was de wedstrijd ondanks het gelijke spel zeker niet, want de toeschouwers in het stadion kregen genoeg doelpunten te zien. Halverwege de wedstrijd stond het 0-1 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 3-3 eindstand.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 13e minuut door R. Lewandowski, waarmee FC Bayern München met 0-1 de leiding nam. Ajax kwam in de 61e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van D. Tadić, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 67e minuut moest Ajax verder met een man minder nadat M. Wöber een rode kaart had gekregen.

In de 75e minuut werd T. Müller van FC Bayern München met een rode kaart van het veld gestuurd, waardoor FC Bayern München het restant van de wedstrijd met een man minder moest vervolgen. In de 82e minuut werd de stand op 2-1 gezet na een benutte penalty van Ajax speler D. Tadić. In de 86e minuut werd de stand op 2-2 gezet na een benutte penalty van FC Bayern München speler R. Lewandowski. Het lukte FC Bayern München in de 90e minuut toch nog om weer op voorsprong te komen. Het was K. Coman die de 2-3 wist te maken. Even later in de 95e minuut viel ook nog een zesde en tevens laatste doelpunt in de wedstrijd. De stand werd daarmee op 3-3 gezet door N. Tagliafico van Ajax.

Niet veel later klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Clément Turpin bij een 3-3 eindstand waardoor beide teams één punt overhouden aan het duel.

LIVE Ajax - Bayern München 3-3

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Ajax - Bayern München teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

13' Doelpunt FC Bayern München Doelpunt R. Lewandowski met assist van S. Gnabry FC Bayern München 0-1
28' Gele kaart FC Bayern München Gele kaart voor J. Kimmich FC Bayern München
37' Gele kaart FC Bayern München Gele kaart voor Rafinha FC Bayern München
40' Gele kaart Ajax Gele kaart voor M. de Ligt Ajax
61' Doelpunt Ajax Doelpunt D. Tadić met assist van D. van de Beek Ajax 1-1
62' Wissel FC Bayern München Wissel Thiago Alcântara voor S. Gnabry FC Bayern München
63' Gele kaart Ajax Gele kaart voor D. Blind Ajax
67' Rode kaart Ajax Rode kaart voor M. Wöber Ajax
71' Wissel FC Bayern München Wissel K. Coman voor F. Ribéry FC Bayern München
75' Rode kaart FC Bayern München Rode kaart voor T. Müller FC Bayern München
78' Wissel Ajax Wissel K. Dolberg voor D. van de Beek Ajax
82' Penalty Ajax Penalty D. Tadić Ajax 2-1
86' Penalty FC Bayern München Penalty R. Lewandowski FC Bayern München 2-2
89' Wissel Ajax Wissel K. Huntelaar voor David Neres Ajax
90' Wissel FC Bayern München Wissel Renato Sanches voor L. Goretzka FC Bayern München
90' Doelpunt FC Bayern München Doelpunt K. Coman met assist van Thiago Alcântara FC Bayern München 2-3
95' Doelpunt Ajax Doelpunt N. Tagliafico met assist van K. Huntelaar Ajax 3-3
95' Gele kaart Ajax Gele kaart voor N. Tagliafico Ajax
Video hoogtepunten en samenvatting Ajax - Bayern München
Opstellingen Ajax - Bayern München
De opstellingen van Ajax en Bayern München zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Ajax gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Bayern München zal beginnen in een 4-4-2 opstelling.
Coach Erik ten Hag
Coach Niko Kovač
Voorbeschouwing Ajax - Bayern München

Ajax en Bayern München spelen tegen elkaar in seizoen 2018/2019 van de Champions League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Clément Turpin en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Ajax en Bayern München in de Champions League vond plaats op 2 oktober 2018 en dat duel eindigde in een gelijkspel tussen beide ploegen. Op basis van het vorige duel belooft het een interessante wedstrijd te worden, want beide teams zullen gebrand zijn op een overwinning.

Winst Ajax 0
Winst Bayern München 0

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Ajax op een 2e positie staat, terwijl we Bayern München terugvinden op de 1e plaats.