Nabeschouwing Benfica - AEK Athene (1-0) || Champions League 2018/2019

Woensdag 12 december 2018 - 21:00 uur

In de Champions League 2018/2019 neemt Benfica het woensdag 12 december 2018 om 21:00 uur in eigen huis op tegen AEK Athene. De wedstrijd wordt gespeeld in Estádio do Sport Lisboa e Benfica in Lisboa.

Via de Benfica - AEK Athene live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Benfica - AEK Athene (1-0)

Het Champions League duel tussen Benfica en AEK Athene is onder leiding van scheidsrechter Bobby Madden geëindigd in een 1-0 overwinning voor Benfica. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste opvallende moment van de wedstrijd was de rode kaart voor K. Galanopoulos van AEK Athens. Na een tweede gele kaart te hebben gekregen moest deze in de 87e minuut het veld moest verlaten. Op de eerste goal van de wedstrijd moest uiteindelijk behoorlijk lang gewacht worden, want pas na 88 minuten was het Álex Grimaldo die Benfica op een 1-0 voorsprong zette. Dit was ook direct het enige doelpunt van de wedstrijd, want beide ploegen wisten hierna niet meer tot scoren te komen.

Even later klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Bobby Madden, waardoor Benfica de winst binnen sleepte dankzij een 1-0 overwinning.

LIVE Benfica - AEK Athene 1-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Benfica - AEK Athene teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

35' Wissel Benfica Wissel A. Živković voor Rafa Silva Benfica
37' Gele kaart Benfica Gele kaart voor Rúben Dias Benfica
59' Wissel Benfica Wissel F. Cervi voor Pizzi Benfica
61' Wissel AEK Athens Wissel G. Gianniotas voor V. Klonaridis AEK Athens
68' Wissel AEK Athens Wissel P. Mandalos voor L. Boyé AEK Athens
73' Gele kaart AEK Athens Gele kaart voor N. Hult AEK Athens
77' Wissel Benfica Wissel N. Castillo voor João Félix Benfica
77' Wissel AEK Athens Wissel Rodrigo Galo voor Erik Morán AEK Athens
82' Gele kaart AEK Athens Gele kaart voor K. Galanopoulos AEK Athens
87' Tweede gele kaart AEK Athens Tweede gele kaart voor K. Galanopoulos AEK Athens
88' Doelpunt Benfica Doelpunt Álex Grimaldo Benfica 1-0
Video hoogtepunten en samenvatting Benfica - AEK Athene
Opstellingen Benfica - AEK Athene
De opstellingen van Benfica en AEK Athene zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Benfica gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en AEK Athene zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Voorbeschouwing Benfica - AEK Athene

Benfica en AEK Athene spelen tegen elkaar in seizoen 2018/2019 van de Champions League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Bobby Madden en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Benfica en AEK Athene in de Champions League vond plaats op 2 oktober 2018 en dat duel eindigde in een overwinning voor Benfica. Op basis van de afgelopen 1 duels tussen beide ploegen is Benfica favoriet. De thuisploeg wist 1 keer te winnen, terwijl AEK Athene slechts 0 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Benfica 1
Winst AEK Athene 0

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Benfica op een 3e positie staat, terwijl we AEK Athene terugvinden op de 4e plaats.