Nabeschouwing Manchester City - Schalke 04 (7-0) || Champions League 2018/2019

Dinsdag 12 maart 2019 - 21:00 uur

In de Champions League 2018/2019 neemt Manchester City het dinsdag 12 maart 2019 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Schalke 04. De wedstrijd wordt gespeeld in Etihad Stadium in Manchester.

Via de Manchester City - Schalke 04 live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Manchester City - Schalke 04 (7-0)

Het Champions League duel tussen Manchester City en Schalke 04 is onder leiding van scheidsrechter Clément Turpin geëindigd in een 7-0 overwinning voor Manchester City. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 3-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 7-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Een penalty zorgde voor de openingsgoal na 35 minuten. S. Agüero maakte dankbaar gebruik van deze uitgelezen kans en zette daarmee Manchester City vanaf 11 meter op een 1-0 voorsprong. Manchester City vergrootte in de 38e minuut de voorsprong nadat het via een goal van S. Agüero op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 43e minuut volgde een derde treffer van Manchester City, waarmee L. Sané zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette.

Ook na de derde treffer nam Manchester City geen gas terug, waardoor in de 56e minuut de 4-0 volgde die op naam kwam van R. Sterling. De 5-0 voor Manchester City volgde even later in de 71e minuut nadat Bernardo Silva namens zijn team opnieuw wist te scoren. In de 78e minuut was het P. Foden van Manchester City wiens naam op het scorebord kwam te staan, nadat deze de 6-0 scoorde. Namens Manchester City mocht Gabriel Jesus in de 84e minuut het laatste doelpunt van de wedstrijd maken, die daarmee tekende voor de eindstand: 7-0.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Clément Turpin en eindigde de wedstrijd dus met een 7-0 stand in het voordeel van Manchester City, dat daarmee een zeer ruime overwinning boekte.

LIVE Manchester City - Schalke 04 7-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Manchester City - Schalke 04 teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

33' Gele kaart Schalke 04 Gele kaart voor J. Bruma Schalke 04
35' Penalty Manchester City Penalty S. Agüero Manchester City 1-0
38' Doelpunt Manchester City Doelpunt S. Agüero met assist van R. Sterling Manchester City 2-0
43' Doelpunt Manchester City Doelpunt L. Sané met assist van O. Zinchenko Manchester City 3-0
48' Gele kaart Manchester City Gele kaart voor Danilo Manchester City
56' Doelpunt Manchester City Doelpunt R. Sterling met assist van L. Sané Manchester City 4-0
64' Wissel Manchester City Wissel P. Foden voor David Silva Manchester City
64' Wissel Manchester City Wissel Gabriel Jesus voor S. Agüero Manchester City
69' Gele kaart Manchester City Gele kaart voor O. Zinchenko Manchester City
69' Wissel Schalke 04 Wissel S. Skrzybski voor B. Embolo Schalke 04
71' Doelpunt Manchester City Doelpunt Bernardo Silva met assist van L. Sané Manchester City 5-0
72' Wissel Manchester City Wissel F. Delph voor A. Laporte Manchester City
74' Wissel Schalke 04 Wissel H. Mendyl voor W. McKennie Schalke 04
78' Doelpunt Manchester City Doelpunt P. Foden met assist van L. Sané Manchester City 6-0
79' Wissel Schalke 04 Wissel C. Teuchert voor G. Burgstaller Schalke 04
84' Doelpunt Manchester City Doelpunt Gabriel Jesus met assist van Bernardo Silva Manchester City 7-0
Video hoogtepunten en samenvatting Manchester City - Schalke 04
Opstellingen Manchester City - Schalke 04
De opstellingen van Manchester City en Schalke 04 zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Manchester City gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Schalke 04 zal beginnen in een 5-4-1 opstelling.