Nabeschouwing PSV - Barcelona (1-2) || Champions League 2018/2019

Woensdag 28 november 2018 - 21:00 uur

In de Champions League 2018/2019 neemt PSV het woensdag 28 november 2018 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Barcelona. De wedstrijd wordt gespeeld in Philips Stadion in Eindhoven.

Via de PSV - Barcelona live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing PSV - Barcelona (1-2)

Het Champions League duel tussen PSV en Barcelona is onder leiding van scheidsrechter Pavel Kralovec geëindigd in een 1-2 overwinning voor Barcelona. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 1-2 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel pas in de tweede helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 61e minuut door L. Messi, waarmee FC Barcelona met 0-1 de leiding nam. FC Barcelona vergrootte in de 70e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Piqué op een 0-2 voorsprong kwam te staan. In de 83e minuut wist PSV de achterstand terug te brengen door de 1-2 te scoren via L. de Jong. Het bleek echter onvoldoende om een nederlaag te voorkomen, want PSV kwam hierna niet meer tot scoren.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Pavel Kralovec, waardoor Barcelona een 1-2 overwinning boekte in deze bekerwedstrijd.

LIVE PSV - Barcelona 1-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd PSV - Barcelona teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

25' Gele kaart PSV Gele kaart voor J. Hendrix PSV
61' Doelpunt FC Barcelona Doelpunt L. Messi met assist van O. Dembélé FC Barcelona 0-1
70' Wissel FC Barcelona Wissel Malcom voor Philippe Coutinho FC Barcelona
70' Doelpunt FC Barcelona Doelpunt Piqué met assist van L. Messi FC Barcelona 0-2
71' Wissel PSV Wissel É. Gutiérrez voor J. Hendrix PSV
71' Wissel PSV Wissel D. Malen voor G. Pereiro PSV
79' Wissel PSV Wissel M. Romero voor S. Bergwijn PSV
80' Wissel FC Barcelona Wissel Denis Suárez voor O. Dembélé FC Barcelona
83' Doelpunt PSV Doelpunt L. de Jong met assist van Angeliño PSV 1-2
83' Gele kaart PSV Gele kaart voor É. Gutiérrez PSV
83' Gele kaart PSV Gele kaart voor L. de Jong PSV
86' Gele kaart FC Barcelona Gele kaart voor Jordi Alba FC Barcelona
93' Gele kaart FC Barcelona Gele kaart voor Piqué FC Barcelona
Video hoogtepunten en samenvatting PSV - Barcelona
Opstellingen PSV - Barcelona
De opstellingen van PSV en Barcelona zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat PSV gaat aantreden in een 4-3-1-2 formatie en Barcelona zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.
Voorbeschouwing PSV - Barcelona

PSV en Barcelona spelen tegen elkaar in seizoen 2018/2019 van de Champions League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Pavel Kralovec en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen PSV en Barcelona in de Champions League vond plaats op 18 september 2018 en dat duel eindigde in een overwinning voor Barcelona. Op basis van de afgelopen 1 duels tussen beide teams is Barcelona favoriet. 1 keer wist de ploeg van PSV te winnen, tegenover 0 winstpartijen voor PSV. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst PSV 0
Winst Barcelona 1

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel PSV op een 4e positie staat, terwijl we Barcelona terugvinden op de 1e plaats.