Nabeschouwing Shakhtar Donetsk - Olympique Lyon (1-1) || Champions League

Woensdag 12 december 2018 - 21:00 uur

In de Champions League neemt Shakhtar Donetsk het woensdag 12 december 2018 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Olympique Lyon. De wedstrijd wordt gespeeld in Donbass Arena in Donets'k.

Via de Shakhtar Donetsk - Olympique Lyon live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Shakhtar Donetsk - Olympique Lyon (1-1)

In de Champions League heeft de wedstrijd tussen Shakhtar Donetsk en Olympique Lyon geresulteerd in een gelijkspel. Halverwege de wedstrijd stond het 1-0 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 1-1 eindstand.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 22e minuut door Júnior Moraes, waarmee Shakhtar Donetsk met 1-0 de leiding nam. Olympique Lyonnais kwam na 65 minuten weer op gelijke hoogte door een goal van N. Fekir, waardoor de stand op 1-1 kwam te staan. Dit bleek ook direct het laatste doelpunt in deze wedstrijd te zijn. Het lukte beide ploegen hierna namelijk niet meer om een winnende treffer te maken.

Aan het einde van de tweede helft floot de arbiter af, waarmee de wedstrijd zonder winnaar eindigde. Beide ploegen zullen zodoende genoegen moeten nemen met een 1-1 einduitslag.

Wedstrijdstatistieken Shakhtar Donetsk - Olympique Lyon
Goals
1
1
Balbezit
52%
48%
Gele kaarten
1
2
Schoten totaal
6
17
Schoten op doel
2
6
Aanvallen
107
110
Gevaarlijke aanvallen
53
72
Passes
541
484
Overtredingen
8
12
Buitenspel
0
6
Corners
4
5
Wissels
3
3
LIVE Shakhtar Donetsk - Olympique Lyon 1-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Shakhtar Donetsk - Olympique Lyon teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
8' Gele kaart Olympique Lyonnais Gele kaart voor Fernando Marçal Olympique Lyonnais
22' Doelpunt Shakhtar Donetsk Doelpunt Júnior Moraes met assist van Ismaily Shakhtar Donetsk 1-0
46' Wissel Shakhtar Donetsk Wissel B. Butko voor D. Khotcholava Shakhtar Donetsk
65' Doelpunt Olympique Lyonnais Doelpunt N. Fekir met assist van M. Depay Olympique Lyonnais 1-1
68' Gele kaart Olympique Lyonnais Gele kaart voor N. Fekir Olympique Lyonnais
72' Wissel Olympique Lyonnais Wissel T. NDombèlé voor B. Traoré Olympique Lyonnais
80' Wissel Olympique Lyonnais Wissel M. Dembélé voor M. Depay Olympique Lyonnais
83' Wissel Shakhtar Donetsk Wissel O. Kayode voor V. Kovalenko Shakhtar Donetsk
87' Wissel Shakhtar Donetsk Wissel S. Bolbat voor Marlos Shakhtar Donetsk
87' Gele kaart Shakhtar Donetsk Gele kaart voor S. Bolbat Shakhtar Donetsk
89' Wissel Olympique Lyonnais Wissel L. Dubois voor N. Fekir Olympique Lyonnais
Opstellingen Shakhtar Donetsk - Olympique Lyon
De opstellingen van Shakhtar Donetsk en Olympique Lyon zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Shakhtar Donetsk gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Olympique Lyon zal beginnen in een 3-4-1-2 opstelling.
Formatie 3-4-1-2
Coach Bruno Génésio
Voorbeschouwing Shakhtar Donetsk - Olympique Lyon

Shakhtar Donetsk en Olympique Lyon spelen tegen elkaar in seizoen 2018/2019 van de Champions League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Björn Kuipers en zijn assistenten.

Het is voor het eerst dat Shakhtar Donetsk en Olympique Lyon elkaar treffen in de Champions League.

Resultaat Aantal
Winst Shakhtar Donetsk 0
Winst Olympique Lyon 0
Gelijkspel 0
Totaal

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Shakhtar Donetsk op een 3e positie staat, terwijl we Olympique Lyon terugvinden op de 2e plaats.

Tags
Shakhtar Donetsk - Olympique Lyon Opstelling Shakhtar Donetsk Opstelling Olympique Lyon Live Shakhtar Donetsk - Olympique Lyon Live Shakhtar Donetsk - Olympique Lyon kijken Shakhtar Donetsk - Olympique Lyon kijken Live Shakhtar Donetsk - Olympique Lyon stream Shakhtar Donetsk - Olympique Lyon Fox Sports Nabeschouwing Shakhtar Donetsk - Olympique Lyon Uitslag Shakhtar Donetsk - Olympique Lyon Statistieken Shakhtar Donetsk - Olympique Lyon Champions League 2018/2019 Shakhtar Donetsk - Olympique Lyon wedden Shakhtar Donetsk - Olympique Lyon gokken Shakhtar Donetsk - Olympique Lyon Unibet