Nabeschouwing AIK - Maribor (3-2) (na verlenging) || Champions League 2019/2020

Woensdag 31 juli 2019 - 19:00 uur

In de Champions League 2019/2020 neemt AIK het woensdag 31 juli 2019 om 19:00 uur in eigen huis op tegen Maribor. De wedstrijd wordt gespeeld in Friends Arena in Solna.

Via de AIK - Maribor live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing AIK - Maribor (3-2) (na verlenging)

Het Champions League duel tussen AIK en Maribor is onder leiding van scheidsrechter Adrien Jaccottet geëindigd in een 3-2 overwinning voor AIK. Na afloop van de reguliere speeltijd stonden beide ploegen met een 3-2 stand op gelijke hoogte. Er was daardoor een verlenging noodzakelijk om tot een winnaar te komen. Uiteindelijk was het AIK dat in deze verlenging aan het langste eind trok.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. AIK kwam razendsnel uit de startblokken en dat resulteerde in een snelle 1-0 voor sprong in de 4e minuut, dankzij een goal van P. Karlsson. Maribor kwam in de 48e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van A. Kotnik, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 61e minuut zette S. Larsson zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee AIK de leiding in de wedstrijd nam. Aan het einde van de reguliere speeltijd stond er een 3-2 stand op het scorebord, wat betekende dat er een verlenging zou gaan volgen.

Na 93 minuten werd de voorsprong voor AIK vergroot nadat T. Elyounoussi de 3-1 wist te scoren. Zo leek de wedstrijd te gaan eindigen in een gelijkspel. Het was uiteindelijk Maribor dat in de 117e minuut toch nog langszij wist te komen, nadat A. Cretu de 3-2 wist te scoren en hiermee tevens matchwinnaar werd.

Aan het einde van de verlenging floot scheidsrechter Adrien Jaccottet af en was het AIK die uiteindelijk de winst binnen wist te slepen dankzij een zwaarbevochten 3-2 overwinning.

LIVE AIK - Maribor 3-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd AIK - Maribor teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

4' Doelpunt AIK Doelpunt P. Karlsson met assist van S. Larsson AIK 1-0
10' Gele kaart AIK Gele kaart voor T. Elyounoussi AIK
24' Gele kaart AIK Gele kaart voor A. Saletros AIK
32' Wissel AIK Wissel K. Sigthorsson voor C. Obasi AIK
42' Gele kaart AIK Gele kaart voor S. Larsson AIK
48' Doelpunt Maribor Doelpunt A. Kotnik met assist van M. Tavares Maribor 1-1
53' Gele kaart Maribor Gele kaart voor A. Cretu Maribor
60' Gele kaart Maribor Gele kaart voor S. Pericic Maribor
61' Doelpunt AIK Doelpunt S. Larsson AIK 2-1
75' Gele kaart Maribor Gele kaart voor B. Vrhovec Maribor
76' Wissel AIK Wissel H. Rashidi voor R. Lundstrom AIK
86' Wissel Maribor Wissel J. Mesanovic voor M. Tavares Maribor
91' Wissel Maribor Wissel R. Vancas voor A. Kotnik Maribor
93' Doelpunt AIK Doelpunt T. Elyounoussi met assist van E. Adu AIK 3-1
102' Wissel AIK Wissel B. Hussein voor S. Larsson AIK
106' Wissel Maribor Wissel M. Kramaric voor B. Vrhovec Maribor
106' Wissel AIK Wissel P. Dimitriadis voor D. Granli AIK
117' Doelpunt Maribor Doelpunt A. Cretu met assist van M. Viler Maribor 3-2
118' Wissel Maribor Wissel A. Pihler voor R. Kronaveter Maribor
121' Gele kaart Maribor Gele kaart voor K. Piric Maribor
Video hoogtepunten en samenvatting AIK - Maribor
Opstellingen AIK - Maribor
De opstellingen van AIK en Maribor zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat AIK gaat aantreden in een 3-5-2 formatie en Maribor zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Voorbeschouwing AIK - Maribor

AIK en Maribor spelen tegen elkaar in seizoen 2019/2020 van de Champions League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Adrien Jaccottet en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen AIK en Maribor in de Champions League vond plaats op 24 juli 2019 en dat duel eindigde in een overwinning voor Maribor. Op basis van de afgelopen 1 duels tussen beide teams is Maribor favoriet. 1 keer wist de ploeg van AIK te winnen, tegenover 0 winstpartijen voor AIK. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.