Nabeschouwing Benfica - Zenit (3-0) || Champions League 2019/2020

Dinsdag 10 december 2019 - 21:00 uur

In de Champions League 2019/2020 neemt Benfica het dinsdag 10 december 2019 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Zenit. De wedstrijd wordt gespeeld in Estádio do Sport Lisboa e Benfica in Lisboa.

Via de Benfica - Zenit live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Benfica - Zenit (3-0)

Het Champions League duel tussen Benfica en Zenit is onder leiding van scheidsrechter Antonio Miguel Mateu Lahoz geëindigd in een 3-0 overwinning voor Benfica. Na 45 minuten stond er een 0-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 3-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel pas in de tweede helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 47e minuut door F. Cervi, waarmee Benfica met 1-0 de leiding nam. In de 56e minuut kreeg D. Santos van Zenit voor de tweede keer een gele kaart en dus rood te zien. De speler kon voortijdig gaan douchen waardoor Zenit de resterende minuten met een man minder moest volbrengen. Door een benutte penalty kwam Benfica vervolgens op 2-0. Het was Pizzi die vanaf 11 meter wist te scoren in de 58e minuut.

Na 79 minuten was het S. Azmoun die de bal in eigen doel werkte, waardoor Benfica op 3-0 kwam te staan.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Antonio Miguel Mateu Lahoz, waardoor Benfica een 3-0 overwinning boekte in deze bekerwedstrijd.

Wedstrijdstatistieken Benfica - Zenit
3
0
LIVE Benfica - Zenit 3-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Benfica - Zenit teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

17' Gele kaart Zenit Gele kaart voor D. Santos Zenit
19' Gele kaart Benfica Gele kaart voor Gabriel Benfica
43' Gele kaart Zenit Gele kaart voor M. Ozdoev Zenit
47' Doelpunt Benfica Doelpunt F. Cervi met assist van Pizzi Benfica 1-0
55' Gele kaart Zenit Gele kaart voor A. Erokhin Zenit
56' Tweede gele kaart Zenit Tweede gele kaart voor D. Santos Zenit
58' Penalty Benfica Penalty Pizzi Benfica 2-0
60' Wissel Zenit Wissel I. Smolnikov voor M. Ozdoev Zenit
66' Wissel Zenit Wissel A. Sutormin voor A. Erokhin Zenit
79' Eigen doelpunt Benfica Eigen doelpunt S. Azmoun Benfica 3-0
81' Wissel Benfica Wissel A. Samaris voor Gabriel Benfica
81' Wissel Benfica Wissel H. Seferovic voor F. Cervi Benfica
89' Wissel Benfica Wissel Caio voor Carlos Vinicius Benfica
89' Wissel Zenit Wissel R. Mak voor O. Shatov Zenit
Video hoogtepunten en samenvatting Benfica - Zenit
Opstellingen Benfica - Zenit

Voorbeschouwing Benfica - Zenit

Benfica en Zenit spelen tegen elkaar in seizoen 2019/2020 van de Champions League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Antonio Miguel Mateu Lahoz en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Benfica en Zenit in de Champions League vond plaats op 2 oktober 2019 en dat duel eindigde in een overwinning voor Zenit. Op basis van de afgelopen 7 duels tussen beide teams is Zenit favoriet. 4 keer wist de ploeg van Benfica te winnen, tegenover 3 winstpartijen voor Benfica. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Benfica 3
Winst Zenit 4
Totaal 7

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Benfica op een 4e positie staat, terwijl we Zenit terugvinden op de 3e plaats.