Nabeschouwing Chelsea - Ajax (4-4) || Champions League 2019/2020

Dinsdag 5 november 2019 - 21:00 uur

In de Champions League 2019/2020 neemt Chelsea het dinsdag 5 november 2019 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Ajax. De wedstrijd wordt gespeeld in Stamford Bridge in London.

Via de Chelsea - Ajax live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Chelsea - Ajax (4-4)

De Champions League 2019/2020 wedstrijd tussen Chelsea en Ajax geresulteerd in een gelijkspel. Ondanks het gelijke spel hoefden de supporters in het stadion zich geen moment te vervelen, gezien het aantal doelpunten dat beide ploegen wisten te produceren. Halverwege de wedstrijd stond het 1-3 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 4-4 eindstand.

Een ongelukkig eerste eigen doelpunt van T. Abraham zette Ajax op een 0-1 voorsprong in de 2e minuut van de wedstrijd. Een benutte penalty van Jorginho in de 5e minuut zorgde er even later voor dat Chelsea weer op gelijke hoogte kwam te staan: 1-1. In de 20e minuut zette Q. Promes zijn team op een 1-2 voorsprong, waarmee Ajax de leiding in de wedstrijd nam.

Na 35 minuten was het K. Arrizabalaga die de bal in eigen doel werkte, waardoor Ajax op 1-3 kwam te staan. Het vijfde doelpunt van de wedstrijd volgde in de 55e minuut nadat D. van de Beek namens Ajax de bal tussen de palen wist te werken: 1-4. In de 63e minuut was het C. Azpilicueta van Chelsea wiens naam op het scorebord kwam te staan, nadat deze de 2-4 scoorde. Na 68 minuten moest Ajax speler D. Blind het veld verlaten na het ontvangen van een tweede gele kaart. Het betekende dat Ajax de wedstrijd uit moest spelen met een man minder. Na 69 minuten moest ook J. Veltman van Ajax het veld verlaten nadat deze voor de tweede keer in de wedstrijd een gele kaart kreeg. Ook daarna bleef er maar gescoord worden, want na 71 minuten viel alweer de 3-4. Dit keer was het Jorginho die scoorde namens Chelsea.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Gianluca Rocchi en eindigde de wedstrijd dus met een 4-4 stand waardoor beide teams één punt overhouden aan het duel.

LIVE Chelsea - Ajax 4-4

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Chelsea - Ajax teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

2' Eigen doelpunt Ajax Eigen doelpunt T. Abraham Q. Promes Ajax 0-1
5' Penalty Chelsea Penalty Jorginho Chelsea 1-1
20' Doelpunt Ajax Doelpunt Q. Promes met assist van H. Ziyech Ajax 1-2
31' Gele kaart Ajax Gele kaart voor J. Veltman Ajax
33' Gele kaart Ajax Gele kaart voor D. Blind Ajax
35' Eigen doelpunt Ajax Eigen doelpunt K. Arrizabalaga H. Ziyech Ajax 1-3
42' Gele kaart Chelsea Gele kaart voor F. Tomori Chelsea
45' Gele kaart Chelsea Gele kaart voor C. Azpilicueta Chelsea
46' Wissel Chelsea Wissel R. James voor M. Alonso Chelsea
55' Doelpunt Ajax Doelpunt D. van de Beek met assist van H. Ziyech Ajax 1-4
60' Wissel Chelsea Wissel C. Hudson-Odoi voor M. Mount Chelsea
62' Gele kaart Ajax Gele kaart voor Q. Promes Ajax
63' Doelpunt Chelsea Doelpunt C. Azpilicueta met assist van T. Abraham Chelsea 2-4
68' Tweede gele kaart Ajax Tweede gele kaart voor D. Blind Ajax
69' Tweede gele kaart Ajax Tweede gele kaart voor J. Veltman Ajax
71' Penalty Chelsea Penalty Jorginho Chelsea 3-4
72' Wissel Ajax Wissel P. Schuurs voor D. Neres Ajax
73' Wissel Ajax Wissel E. Alvarez voor H. Ziyech Ajax
74' Doelpunt Chelsea Doelpunt R. James met assist van K. Zouma Chelsea 4-4
87' Wissel Chelsea Wissel M. Batshuayi voor M. Kovacic Chelsea
Video hoogtepunten en samenvatting Chelsea - Ajax
Opstellingen Chelsea - Ajax
De opstellingen van Chelsea en Ajax zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Chelsea gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Ajax zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Voorbeschouwing Chelsea - Ajax

Chelsea en Ajax spelen tegen elkaar in seizoen 2019/2020 van de Champions League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Gianluca Rocchi en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Chelsea en Ajax in de Champions League vond plaats op 23 oktober 2019 en dat duel eindigde in een overwinning voor Chelsea. Op basis van de afgelopen 1 duels tussen beide ploegen is Chelsea favoriet. De thuisploeg wist 1 keer te winnen, terwijl Ajax slechts 0 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Chelsea 1
Winst Ajax 0

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Chelsea op een 2e positie staat, terwijl we Ajax terugvinden op de 1e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is motregen.