Nabeschouwing Liverpool - Genk (2-1) || Champions League 2019/2020

Dinsdag 5 november 2019 - 21:00 uur

In de Champions League 2019/2020 neemt Liverpool het dinsdag 5 november 2019 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Genk. De wedstrijd wordt gespeeld in Anfield in Liverpool.

Via de Liverpool - Genk live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Liverpool - Genk (2-1)

Het Champions League duel tussen Liverpool en Genk is onder leiding van scheidsrechter Ivan Kružliak geëindigd in een 2-1 overwinning voor Liverpool. Na 45 minuten stond er een 1-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel al vroeg in de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 14e minuut door G. Wijnaldum, waarmee Liverpool met 1-0 de leiding nam. Genk kwam in de 41e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van M. Samata, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 53e minuut zette A. Oxlade-Chamberlain zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Liverpool de leiding in de wedstrijd nam. Het bleek uiteindelijk het beslissende doelpunt van de wedstrijd te zijn, want beide teams wisten hierna niet meer tot scoren te komen.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Ivan Kružliak, waardoor Liverpool een 2-1 overwinning boekte in deze bekerwedstrijd.

LIVE Liverpool - Genk 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Liverpool - Genk teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

14' Doelpunt Liverpool Doelpunt G. Wijnaldum Liverpool 1-0
22' Gele kaart Genk Gele kaart voor J. Lucumi Genk
41' Doelpunt Genk Doelpunt M. Samata met assist van B. Heynen Genk 1-1
53' Doelpunt Liverpool Doelpunt A. Oxlade-Chamberlain met assist van M. Salah Liverpool 2-1
68' Wissel Genk Wissel D. Ndongala voor J. Ito Genk
74' Wissel Liverpool Wissel A. Robertson voor N. Keita Liverpool
75' Wissel Liverpool Wissel S. Mane voor A. Oxlade-Chamberlain Liverpool
83' Gele kaart Genk Gele kaart voor C. De Norre Genk
85' Wissel Genk Wissel T. Bongonda voor P. Hrosovsky Genk
89' Wissel Liverpool Wissel R. Firmino voor D. Origi Liverpool
Video hoogtepunten en samenvatting Liverpool - Genk
Opstellingen Liverpool - Genk
De opstellingen van Liverpool en Genk zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Liverpool gaat aantreden in een 4-3-3 formatie en Genk zal beginnen in een 3-5-2 opstelling.
Voorbeschouwing Liverpool - Genk

Liverpool en Genk spelen tegen elkaar in seizoen 2019/2020 van de Champions League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Ivan Kružliak en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Liverpool en Genk in de Champions League vond plaats op 23 oktober 2019 en dat duel eindigde in een overwinning voor Liverpool. Op basis van de afgelopen 1 duels tussen beide ploegen is Liverpool favoriet. De thuisploeg wist 1 keer te winnen, terwijl Genk slechts 0 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Liverpool 1
Winst Genk 0

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Liverpool op een 2e positie staat, terwijl we Genk terugvinden op de 4e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is hagel.