Nabeschouwing Olympique Lyon - Red Bull Leipzig (2-2) || Champions League 2019/2020

Dinsdag 10 december 2019 - 21:00 uur

In de Champions League 2019/2020 neemt Olympique Lyon het dinsdag 10 december 2019 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Red Bull Leipzig. De wedstrijd wordt gespeeld in Groupama Stadium in Lyon.

Via de Olympique Lyon - Red Bull Leipzig live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Olympique Lyon - Red Bull Leipzig (2-2)

De Champions League 2019/2020 wedstrijd tussen Olympique Lyon en Red Bull Leipzig geresulteerd in een gelijkspel. Saai was de wedstrijd ondanks het gelijke spel zeker niet, want de toeschouwers in het stadion kregen genoeg doelpunten te zien. Halverwege de wedstrijd stond het 0-2 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 2-2 eindstand.

Een penalty zorgde voor de openingsgoal na 9 minuten. E. Forsberg maakte dankbaar gebruik van deze uitgelezen kans en zette daarmee RB Leipzig vanaf 11 meter op een 0-1 voorsprong. In de 33e minuut mocht er opnieuw een penalty genomen worden. Dit keer was het T. Werner van RB Leipzig die achter de bal ging staan en raak schoot voor de 0-2. In de 50e minuut wist Olympique Lyonnais de achterstand terug te brengen door de 1-2 te scoren via H. Aouar.

Na 82 minuten werd de stand tussen beide teams weer gelijk getrokken, nadat M. Depay de 2-2 maakte voor Olympique Lyonnais. Hierdoor volgde voor beide ploegen en het publiek nog een spannende slotfase. Helaas zou het daarna ondanks een spannend slot niet meer tot doelpunten komen.

Hierna blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel tussen beide ploegen.

Wedstrijdstatistieken Olympique Lyon - Red Bull Leipzig
2
2
LIVE Olympique Lyon - Red Bull Leipzig 2-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Olympique Lyon - Red Bull Leipzig teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

3' Gele kaart RB Leipzig Gele kaart voor D. Upamecano RB Leipzig
9' Penalty RB Leipzig Penalty E. Forsberg RB Leipzig 0-1
33' Gele kaart Olympique Lyonnais Gele kaart voor T. Mendes Olympique Lyonnais
33' Penalty RB Leipzig Penalty T. Werner RB Leipzig 0-2
50' Doelpunt Olympique Lyonnais Doelpunt H. Aouar met assist van L. Tousart Olympique Lyonnais 1-2
52' Gele kaart RB Leipzig Gele kaart voor N. Mukiele RB Leipzig
55' Wissel RB Leipzig Wissel M. Cunha voor T. Werner RB Leipzig
55' Wissel RB Leipzig Wissel E. Ampadu voor D. Upamecano RB Leipzig
63' Gele kaart RB Leipzig Gele kaart voor M. Saracchi RB Leipzig
64' Wissel Olympique Lyonnais Wissel J. Reine-Adelaide voor L. Tousart Olympique Lyonnais
73' Wissel Olympique Lyonnais Wissel F. Marcal voor Rafael Olympique Lyonnais
75' Wissel RB Leipzig Wissel K. Laimer voor C. Nkunku RB Leipzig
82' Doelpunt Olympique Lyonnais Doelpunt M. Depay met assist van M. Dembele Olympique Lyonnais 2-2
87' Wissel Olympique Lyonnais Wissel Marcelo voor M. Terrier Olympique Lyonnais
Video hoogtepunten en samenvatting Olympique Lyon - Red Bull Leipzig
Opstellingen Olympique Lyon - Red Bull Leipzig

Voorbeschouwing Olympique Lyon - Red Bull Leipzig

Olympique Lyon en Red Bull Leipzig spelen tegen elkaar in seizoen 2019/2020 van de Champions League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Anthony Taylor en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Olympique Lyon en Red Bull Leipzig in de Champions League vond plaats op 2 oktober 2019 en dat duel eindigde in een overwinning voor Olympique Lyon. Op basis van de afgelopen 1 duels tussen beide ploegen is Olympique Lyon favoriet. De thuisploeg wist 1 keer te winnen, terwijl Red Bull Leipzig slechts 0 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Olympique Lyon 1
Winst Red Bull Leipzig 0

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Olympique Lyon op een 2e positie staat, terwijl we Red Bull Leipzig terugvinden op de 1e plaats.