Nabeschouwing Red Bull Leipzig - Benfica (2-2) || Champions League 2019/2020

Woensdag 27 november 2019 - 21:00 uur



In de Champions League 2019/2020 neemt Red Bull Leipzig het woensdag 27 november 2019 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Benfica. De wedstrijd wordt gespeeld in Red Bull Arena in Leipzig.

Via de Red Bull Leipzig - Benfica live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Red Bull Leipzig - Benfica (2-2)

De Champions League 2019/2020 wedstrijd tussen Red Bull Leipzig en Benfica geresulteerd in een gelijkspel. Saai was de wedstrijd ondanks het gelijke spel zeker niet, want de toeschouwers in het stadion kregen genoeg doelpunten te zien. Halverwege de wedstrijd stond het 0-1 wat in de tweede helft uiteindelijk zou leiden tot een 2-2 eindstand.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 20e minuut door Pizzi, waarmee Benfica met 0-1 de leiding nam. Benfica vergrootte in de 59e minuut de voorsprong nadat het via een goal van Carlos Vinícius op een 0-2 voorsprong kwam te staan. Vlak voor tijd werd de stand 1-2 doordat E. Forsberg van RB Leipzig een penalty wist te benutten in de 90e minuut.

In de slotfase van de wedstrijd viel dan toch nog de gelijkmaker voor RB Leipzig nadat E. Forsberg in de 96e minuut wist te scoren en daarmee de stand op 2-2 zette. Uiteindelijk bleek dit het laatste doelpunt van de wedstrijd te zijn.

Even later blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel tussen beide ploegen.

Wedstrijdstatistieken Red Bull Leipzig - Benfica
Goals
2
2
Balbezit
66%
34%
Gele kaarten
0
2
Schoten totaal
25
11
Schoten op doel
10
5
Aanvallen
150
54
Gevaarlijke aanvallen
71
29
Passes
640
325
Overtredingen
10
11
Buitenspel
3
2
Corners
7
5
Wissels
3
3
LIVE Red Bull Leipzig - Benfica 2-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Red Bull Leipzig - Benfica teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

Minuut Actie Omschrijving Team Resultaat
20' Doelpunt Benfica Doelpunt Pizzi Benfica 0-1
52' Gele kaart Benfica Gele kaart voor A. Taarabt Benfica
56' Wissel RB Leipzig Wissel N. Mukiele voor E. Ampadu RB Leipzig
59' Doelpunt Benfica Doelpunt Carlos Vinícius met assist van A. Taarabt Benfica 0-2
64' Wissel RB Leipzig Wissel Y. Mvogo voor P. Gulácsi RB Leipzig
70' Wissel RB Leipzig Wissel P. Schick voor M. Saracchi RB Leipzig
82' Wissel Benfica Wissel Raúl de Tomás voor Carlos Vinícius Benfica
89' Gele kaart Benfica Gele kaart voor Rúben Dias Benfica
90' Penalty RB Leipzig Penalty E. Forsberg RB Leipzig 1-2
93' Wissel Benfica Wissel Caio Lucas voor Pizzi Benfica
96' Doelpunt RB Leipzig Doelpunt E. Forsberg met assist van T. Werner RB Leipzig 2-2
98' Wissel Benfica Wissel João Filipe voor F. Cervi Benfica
Video hoogtepunten en samenvatting Red Bull Leipzig - Benfica
Opstellingen Red Bull Leipzig - Benfica
De opstellingen van Red Bull Leipzig en Benfica zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Red Bull Leipzig gaat aantreden in een 3-5-2 formatie en Benfica zal beginnen in een 4-4-2 opstelling.
Formatie 3-5-2
Coach Julian Nagelsmann
Wissels Red Bull Leipzig
# Speler Pos.
28 Yvon Landry Mvogo K
22 Nordi Mukiele Mulere V
53 Tom Krauß M
8 Amadou Haidara M
17 Ademola Lookman A
20 Matheus Santos Carneiro Da Cunha A
21 Patrik Schick A
Voorbeschouwing Red Bull Leipzig - Benfica

Red Bull Leipzig en Benfica spelen tegen elkaar in seizoen 2019/2020 van de Champions League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Jesús Gil Manzano en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Red Bull Leipzig en Benfica in de Champions League vond plaats op 17 september 2019 en dat duel eindigde in een overwinning voor Red Bull Leipzig. Op basis van de afgelopen 1 duels tussen beide ploegen is Red Bull Leipzig favoriet. De thuisploeg wist 1 keer te winnen, terwijl Benfica slechts 0 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Resultaat Aantal
Winst Red Bull Leipzig 1
Winst Benfica 0
Gelijkspel 0
Totaal 1

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Red Bull Leipzig op een 1e positie staat, terwijl we Benfica terugvinden op de 4e plaats.

De weersverwachting voor deze wedstrijd is bewolkt.

Tags
Red Bull Leipzig - Benfica Opstelling Red Bull Leipzig Opstelling Benfica Live Red Bull Leipzig - Benfica Live Red Bull Leipzig - Benfica kijken Red Bull Leipzig - Benfica kijken Live Red Bull Leipzig - Benfica stream Red Bull Leipzig - Benfica Fox Sports Nabeschouwing Red Bull Leipzig - Benfica Uitslag Red Bull Leipzig - Benfica Statistieken Red Bull Leipzig - Benfica Champions League 2019/2020 Red Bull Leipzig - Benfica wedden Red Bull Leipzig - Benfica gokken Red Bull Leipzig - Benfica Unibet