Nabeschouwing Red Bull Leipzig - Zenit (2-1) || Champions League 2019/2020

Woensdag 23 oktober 2019 - 18:55 uur

In de Champions League 2019/2020 neemt Red Bull Leipzig het woensdag 23 oktober 2019 om 18:55 uur in eigen huis op tegen Zenit. De wedstrijd wordt gespeeld in Red Bull Arena in Leipzig.

Via de Red Bull Leipzig - Zenit live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Red Bull Leipzig - Zenit (2-1)

Het Champions League duel tussen Red Bull Leipzig en Zenit is onder leiding van scheidsrechter Ali Palabıyık geëindigd in een 2-1 overwinning voor Red Bull Leipzig. Na 45 minuten stond er een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Het eerste doelpunt viel in de eerste helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 25e minuut door Y. Rakitsky, waarmee Zenit met 0-1 de leiding nam. RB Leipzig kwam in de 49e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van K. Laimer, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 59e minuut zette M. Sabitzer zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee RB Leipzig de leiding in de wedstrijd nam. Het bleek uiteindelijk het beslissende doelpunt van de wedstrijd te zijn, want beide teams wisten hierna niet meer tot scoren te komen.

Hierna klonk het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Ali Palabıyık, waardoor Red Bull Leipzig een 2-1 overwinning boekte in deze bekerwedstrijd.

LIVE Red Bull Leipzig - Zenit 2-1

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Red Bull Leipzig - Zenit teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

8' Gele kaart Zenit Gele kaart voor W. Barrios Zenit
25' Doelpunt Zenit Doelpunt Y. Rakitsky Zenit 0-1
46' Wissel RB Leipzig Wissel M. Cunha voor T. Werner RB Leipzig
49' Doelpunt RB Leipzig Doelpunt K. Laimer met assist van M. Sabitzer RB Leipzig 1-1
59' Doelpunt RB Leipzig Doelpunt M. Sabitzer met assist van L. Klostermann RB Leipzig 2-1
65' Wissel Zenit Wissel Y. Osorio voor O. Shatov Zenit
69' Wissel RB Leipzig Wissel Y. Poulsen voor A. Lookman RB Leipzig
75' Wissel Zenit Wissel D. Kuzyayev voor S. Azmoun Zenit
82' Wissel Zenit Wissel R. Mak voor S. Driussi Zenit
86' Wissel RB Leipzig Wissel D. Demme voor K. Laimer RB Leipzig
Video hoogtepunten en samenvatting Red Bull Leipzig - Zenit
Opstellingen Red Bull Leipzig - Zenit
De opstellingen van Red Bull Leipzig en Zenit zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Red Bull Leipzig gaat aantreden in een 4-4-2 formatie en Zenit zal beginnen in een 4-4-2 opstelling.
Coach Julian Nagelsmann
Voorbeschouwing Red Bull Leipzig - Zenit

Red Bull Leipzig en Zenit spelen tegen elkaar in seizoen 2019/2020 van de Champions League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Ali Palabıyık en zijn assistenten.

Het is voor het eerst dat Red Bull Leipzig en Zenit elkaar treffen in de Champions League.

Winst Red Bull Leipzig 0
Winst Zenit 0

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Red Bull Leipzig op een 3e positie staat, terwijl we Zenit terugvinden op de 1e plaats.