Nabeschouwing Zenit - Red Bull Leipzig (0-2) || Champions League 2019/2020

Dinsdag 5 november 2019 - 18:55 uur

In de Champions League 2019/2020 neemt Zenit het dinsdag 5 november 2019 om 18:55 uur in eigen huis op tegen Red Bull Leipzig. De wedstrijd wordt gespeeld in Saint Petersburg Stadium in St. Petersburg.

Via de Zenit - Red Bull Leipzig live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Zenit - Red Bull Leipzig (0-2)

Het Champions League duel tussen Zenit en Red Bull Leipzig is onder leiding van scheidsrechter Orel Grinfeeld geëindigd in een 0-2 overwinning voor Red Bull Leipzig. Na 45 minuten stond er een 0-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 0-2 eindstand in het voordeel van de bezoekers.

Het eerste doelpunt viel pas in de tweede helft van de wedstrijd. Deze werd gescoord in de 50e minuut door D. Demme, waarmee RB Leipzig met 0-1 de leiding nam. RB Leipzig vergrootte in de 63e minuut de voorsprong nadat het via een goal van M. Sabitzer op een 0-2 voorsprong kwam te staan.

Aan het einde van de tweede helft floot de arbiter af, waarmee de wedstrijd met 0-2 eindigde in een overwinning voor Red Bull Leipzig.

LIVE Zenit - Red Bull Leipzig 0-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Zenit - Red Bull Leipzig teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

6' Gele kaart Zenit Gele kaart voor A. Erokhin Zenit
50' Doelpunt RB Leipzig Doelpunt D. Demme RB Leipzig 0-1
46' Wissel RB Leipzig Wissel K. Kampl voor M. Halstenberg RB Leipzig
46' Wissel Zenit Wissel V. Karavaev voor I. Smolnikov Zenit
61' Wissel RB Leipzig Wissel T. Werner voor C. Nkunku RB Leipzig
63' Doelpunt RB Leipzig Doelpunt M. Sabitzer met assist van E. Forsberg RB Leipzig 0-2
67' Gele kaart Zenit Gele kaart voor A. Dzyuba Zenit
67' Gele kaart RB Leipzig Gele kaart voor D. Upamecano RB Leipzig
70' Wissel Zenit Wissel S. Driussi voor B. Ivanovic Zenit
76' Wissel RB Leipzig Wissel A. Haidara voor E. Forsberg RB Leipzig
85' Wissel Zenit Wissel D. Kuzyayev voor A. Erokhin Zenit
88' Gele kaart Zenit Gele kaart voor D. Kuzyayev Zenit
Video hoogtepunten en samenvatting Zenit - Red Bull Leipzig
Opstellingen Zenit - Red Bull Leipzig
De opstellingen van Zenit en Red Bull Leipzig zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Zenit gaat aantreden in een 5-3-2 formatie en Red Bull Leipzig zal beginnen in een 4-2-3-1 opstelling.
Voorbeschouwing Zenit - Red Bull Leipzig

Zenit en Red Bull Leipzig spelen tegen elkaar in seizoen 2019/2020 van de Champions League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Orel Grinfeeld en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Zenit en Red Bull Leipzig in de Champions League vond plaats op 23 oktober 2019 en dat duel eindigde in een overwinning voor Red Bull Leipzig. Op basis van de afgelopen 1 duels tussen beide teams is Red Bull Leipzig favoriet. 1 keer wist de ploeg van Zenit te winnen, tegenover 0 winstpartijen voor Zenit. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide clubs in een gelijkspel.

Winst Zenit 0
Winst Red Bull Leipzig 1

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Zenit op een 2e positie staat, terwijl we Red Bull Leipzig terugvinden op de 1e plaats.