Nabeschouwing Ajax - Borussia Dortmund (4-0) || Champions League 2021/2022

Dinsdag 19 oktober 2021 - 21:00 uur

In de Champions League 2021/2022 neemt Ajax het dinsdag 19 oktober 2021 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Borussia Dortmund. De wedstrijd wordt gespeeld in Johan Cruijff Arena in Amsterdam.

Via de Ajax - Borussia Dortmund live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Ajax - Borussia Dortmund (4-0)

Het Champions League duel tussen Ajax en Borussia Dortmund is onder leiding van scheidsrechter Jesús Gil Manzano geëindigd in een 4-0 overwinning voor Ajax. Na 45 minuten stond er een 2-0 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 4-0 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Een ongelukkig eerste eigen doelpunt van M. Reus zette Ajax op een 1-0 voorsprong in de 11e minuut van de wedstrijd. Ajax vergrootte in de 25e minuut de voorsprong nadat het via een goal van D. Blind op een 2-0 voorsprong kwam te staan. In de 57e minuut volgde een derde treffer van Ajax, waarmee Antony zijn ploeg op een comfortabele 3-0 voorsprong zette.

Er volgde tenslotte ook nog een vierde en laatste treffer voor Ajax in de 72e minuut, nadat S. Haller de 4-0 wist te scoren.

Hierna blies de scheidsrechter af, waardoor de wedstrijd eindigde in een 4-0 winst voor Ajax.

LIVE Ajax - Borussia Dortmund 4-0

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Ajax - Borussia Dortmund teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

11' Eigen doelpunt Ajax Eigen doelpunt M. Reus Ajax 1-0
25' Doelpunt Ajax Doelpunt D. Blind met assist van S. Haller Ajax 2-0
33' Gele kaart Ajax Gele kaart voor E. Alvarez Ajax
42' Gele kaart Borussia Dortmund Gele kaart voor A. Witsel Borussia Dortmund
46' Wissel Borussia Dortmund Wissel E. Can voor N. Schulz Borussia Dortmund
53' Wissel Borussia Dortmund Wissel T. Hazard voor D. Malen Borussia Dortmund
57' Doelpunt Ajax Doelpunt Antony met assist van S. Haller Ajax 3-0
69' Wissel Ajax Wissel D. Klaassen voor S. Berghuis Ajax
72' Doelpunt Ajax Doelpunt S. Haller met assist van D. Blind Ajax 4-0
76' Wissel Ajax Wissel D. Neres voor Antony Ajax
79' Wissel Borussia Dortmund Wissel M. Pongracic voor M. Hummels Borussia Dortmund
79' Wissel Borussia Dortmund Wissel M. Wolf voor T. Meunier Borussia Dortmund
83' Wissel Ajax Wissel M. Daramy voor S. Haller Ajax
83' Wissel Ajax Wissel D. Rensch voor N. Mazraoui Ajax
88' Wissel Borussia Dortmund Wissel A. Knauff voor J. Brandt Borussia Dortmund
92' Gele kaart Ajax Gele kaart voor J. Timber Ajax
Video hoogtepunten en samenvatting Ajax - Borussia Dortmund
Opstellingen Ajax - Borussia Dortmund
De opstellingen van Ajax en Borussia Dortmund zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Ajax gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Borussia Dortmund zal beginnen in een 4-3-3 opstelling.