Nabeschouwing Ajax - Sporting CP (4-2) || Champions League 2021/2022

Dinsdag 7 december 2021 - 21:00 uur

In de Champions League 2021/2022 neemt Ajax het dinsdag 7 december 2021 om 21:00 uur in eigen huis op tegen Sporting CP. De wedstrijd wordt gespeeld in Johan Cruijff Arena in Amsterdam.

Via de Ajax - Sporting CP live update stream op deze pagina blijf je gedurende de wedstrijd op de hoogte van alle belangrijke gebeurtenissen in het stadion. Voorafgaand aan de wedstrijd vind je op deze pagina een voorbeschouwing en zodra deze bekend zijn de opstellingen van de beide teams. Na de wedstrijd kan je op deze pagina terecht voor een uitgebreide nabeschouwing met alles wat je over deze wedstrijd moet weten.

Nabeschouwing Ajax - Sporting CP (4-2)

Het Champions League duel tussen Ajax en Sporting CP is onder leiding van scheidsrechter Davide Massa geëindigd in een 4-2 overwinning voor Ajax. Na 45 minuten stond er in de doelpuntrijke wedstrijd een 2-1 tussenstand op het scorebord, wat uiteindelijk zou resulteren in een 4-2 eindstand in het voordeel van de thuisploeg.

Een penalty zorgde voor de openingsgoal na 8 minuten. S. Haller maakte dankbaar gebruik van deze uitgelezen kans en zette daarmee Ajax vanaf 11 meter op een 1-0 voorsprong. Sporting CP kwam in de 22e minuut weer op gelijke hoogte na een doelpunt van N. Santos, die daarmee de stand op 1-1 zette. In de 42e minuut zette Antony zijn team op een 2-1 voorsprong, waarmee Ajax de leiding in de wedstrijd nam.

Na 58 minuten werd de voorsprong voor Ajax vergroot nadat D. Neres de 3-1 wist te scoren. Het vijfde doelpunt van de wedstrijd volgde in de 62e minuut nadat S. Berghuis namens Ajax de bal tussen de palen wist te werken: 4-1. Het laatste doelpunt van de wedstrijd werd gescoord in de 78e minuut en kwam op naam te staan van Sporting CP speler Tabata, die daarmee tekende voor de 4-2.

Aan het einde van de tweede helft klonk het laatste fluitsignaal van arbiter Davide Massa en eindigde de wedstrijd dus met een 4-2 stand in het voordeel van Ajax.

LIVE Ajax - Sporting CP 4-2

Deze wedstrijd is inmiddels gespeeld. Hieronder kan je het live-verslag van de wedstrijd Ajax - Sporting CP teruglezen met daarin alle hoogtepunten.

7' Gele kaart Sporting CP Gele kaart voor D. Braganca Sporting CP
8' Penalty Ajax Penalty S. Haller Ajax 1-0
22' Doelpunt Sporting CP Doelpunt N. Santos met assist van Tabata Sporting CP 1-1
35' Gele kaart Sporting CP Gele kaart voor Tabata Sporting CP
42' Doelpunt Ajax Doelpunt Antony Ajax 2-1
44' Gele kaart Ajax Gele kaart voor P. Schuurs Ajax
46' Wissel Ajax Wissel N. Tagliafico voor D. Blind Ajax
54' Gele kaart Ajax Gele kaart voor E. Alvarez Ajax
58' Doelpunt Ajax Doelpunt D. Neres met assist van P. Schuurs Ajax 3-1
60' Wissel Ajax Wissel D. Rensch voor P. Schuurs Ajax
60' Wissel Sporting CP Wissel Paulinho voor N. Santos Sporting CP
60' Wissel Sporting CP Wissel Pedro Goncalves voor T. Tomas Sporting CP
60' Wissel Ajax Wissel D. Klaassen voor D. Neres Ajax
62' Doelpunt Ajax Doelpunt S. Berghuis met assist van D. Klaassen Ajax 4-1
72' Wissel Ajax Wissel K. Taylor voor E. Alvarez Ajax
73' Wissel Sporting CP Wissel F. Nazinho voor G. Esteves Sporting CP
73' Wissel Sporting CP Wissel P. Sarabia voor M. Ugarte Sporting CP
77' Wissel Ajax Wissel J. Timber voor N. Mazraoui Ajax
78' Doelpunt Sporting CP Doelpunt Tabata met assist van R. Esgaio Sporting CP 4-2
81' Wissel Sporting CP Wissel D. Essugo voor D. Braganca Sporting CP
Video hoogtepunten en samenvatting Ajax - Sporting CP
Opstellingen Ajax - Sporting CP
De opstellingen van Ajax en Sporting CP zijn bekend. Hieronder vind je een overzicht van alle basisspelers en wisselspelers van beide teams. De verwachting is dat Ajax gaat aantreden in een 4-2-3-1 formatie en Sporting CP zal beginnen in een 3-4-2-1 opstelling.
Voorbeschouwing Ajax - Sporting CP

Ajax en Sporting CP spelen tegen elkaar in seizoen 2021/2022 van de Champions League. Het duel zal worden geleid door scheidsrechter Davide Massa en zijn assistenten.

De vorige ontmoeting tussen Ajax en Sporting CP in de Champions League vond plaats op 15 september 2021 en dat duel eindigde in een overwinning voor Ajax. Op basis van de afgelopen 1 duels tussen beide ploegen is Ajax favoriet. De thuisploeg wist 1 keer te winnen, terwijl Sporting CP slechts 0 keer de winst uit het vuur wist te slepen. 0 keer eindigde een confrontatie tussen beide ploegen in een gelijkspel.

Winst Ajax 1
Winst Sporting CP 0

Natuurlijk is het ook interessant om te kijken naar de huidige stand op de ranglijst van beide clubs. Daar zien we dat voorafgaand aan dit duel Ajax op een 1e positie staat, terwijl we Sporting CP terugvinden op de 2e plaats.